Leverer Tromsø sjakklubb tidenes Landsturnering?

Fra starten av Landsturneringen i dag. Foto: Tarjei J. SvensenFra starten av Landsturneringen i dag. Foto: Tarjei J. Svensen

Dette lover meget bra, Tromsø!

av Tarjei J. Svensen

(KOMMENTAR:): Endelig er altså det 93. norgesmesterskapet i sjakk i gang i Tromsø. Det ser ut til å ende på 377 deltakere, noe som gjør det til det største sjakk-NM i Nord-Norge siden Brønnøysund i 1990 (334).

SE OGSÅ: Bilder på Facebook

Det var like før 16:30 klokkene ble satt i gang på flotte Tromstun skole. Ordfører Kristin Røymo leverte en overraskende interessant åpningstale, selv om hun underveis hadde blemmer som «Norsk Sjakkforbund» og «håper alle får en fin helg».

Kristin Røynmo (Ap), ordfører i Tromsø. Foto: Tarjei J. Svensen

Kristin Røynmo (Ap), ordfører i Tromsø. Foto: Tarjei J. Svensen

Røymo trakk ellers frem den «revolusjonerende satsningen» på nettdekning. Der har hun utvilsomt et poeng, for det fjorårets arrangør Nordstrand sjakklubb leverte i fjor var særdeles skuffende.

Tromsø sjakklubb har på sin side satset sterkt. Den første bulletengen er allerede publisert. 30 partier overføres direkte. For å unngå de tekniske problemene i fjor, har Tromsø også hentet inn Norges Sjakkforbunds tekniske guru Andrei Olsen som sikrer at 30 brett overføres direkte via Chess24 og Chessbomb.

Og ikke nok med det: Arrangøren tar også i bruk egne mobilkameraer som streamer fra mange av partiene. Det er aldri gjort før.

SE OGSÅ: Alle saker om Landsturneringen

Duoen «T&T» bestående av Tron Walseth og Thomas Robertsen er allerede i gang med å kommentere direkte fra partiene i sitt lille studio.

I tillegg ser jeg en hel gjeng lokale hjelpere som er i gang med å legge inn partier. I fjor tok det fire runder før Nordstrand gjorde det samme.

Fra Eliteklassen. Foto: Tarjei J. Svensen

Fra Eliteklassen. Foto: Tarjei J. Svensen

Førsteinntrykket av lokalene ser også ut til å være godt. Det er godt luft og plass. Pluss for store skjermer med elitepartiene nede i spillehallen. De store gutta spiller i et eget rom synlig fra hovedhallen.

Dette lover meget bra av Tromsø sjakklubb. Forhåpentligvis setter klubben en standard for senere norgesmesterskap.

Matt & Patt er på plass for å skrive rapporter og forhåpentligvis gjøre noen intervjuer.

SE OGSÅ:
(Besøkt 930 ganger, 1 besøk i dag)