Lars Monsen: – Deilig å bruke hodet på sjakk i én uke

Det ble tap for Lars Monsen i 1. runde. Foto: Tarjei J. Svensen

Villmannen mener NM er den «kuleste turneringen man kan spille».

av Tarjei J. Svensen

Nordstrand-spilleren Lars Monsen er for mange kjent som blant annet programleder, forfatter og villmarks- og ekspedisjonsfarer.

53-åringen er imidlertid også en høyst habil spiller på klasse 1-nivå, det tredje sterkeste etter Elite- og Mester-klassen.

Under Landsturneringen i 2008 vant han klasse 2 med 7,5 av 9. I Fredrikstad i 2010 endte han omtrent midt i feltet med 4,5 poeng i sin debut i klasse 1.

Nå er Monsen altså på plass i Tromsø for å spille Landsturneringen i sjakk.

– Hva er grunnen til at du spiller NM?

– Akkurat nå passet det. Så er jo NM også den kuleste turneringen. Så er det gøy å treffe Nordstrand-gutta som jeg har vokst opp med. Det er et veldig hyggelig miljø.

Lars Monsen under TV 2s sjakksending på Karl Johan. Foto: Linnea Syversen

Lars Monsen under TV 2s sjakksending på Karl Johan. Foto: Linnea Syversen

– Jeg har ikke forberedt meg. Dette er egentlig bare moro for meg. Det er en herlig avveksling. Bare det å bruke hodet på sjakk i en uke er deilig, sier Lars Monsen til Matt & Patt.

Selv om han ikke spiller så mange turneringer mellom alle ekspedisjonene, følger han mye med på sjakk.

– Jeg har fulgt med på Magnus og de beste spillerne våre. Sjøl har jeg ikke spilt turnering på seks år, så jeg har ramlet ut av listene. Jeg er relativ rusten, sier Monsen.

Det gikk riktignok galt for villmannen i første parti lørdag. Nordstrand-spilleren ble for passiv i en Fransk-variant og tapte 1. runde for Olav Erikstad.

Fra TV 2s sjakksending på Karl Johan. Foto: Linnea Syversen

Fra TV 2s sjakksending på Karl Johan. Foto: Linnea Syversen

– Starten min i dag var ikke bra. Jeg spilte alt for passivt som svart. Jeg leser jo ikke teori overhodet, og bruker ikke computere. Bare der er jeg jo akterutseilt så det holder i dag. Trekk to var jeg ute av teorien, sier Monsen.

– Så hører jeg at du kom rett fra Alaska?

– Ja, jeg kommet rett derfra og har sovet fire timer på de siste 30 timene. 

Jeg er en snartur i Alaska, og har blant annet besøkt Talkeetna Fishing Lodge og Iditarod Headquarter i Wasilla. Nå er påmeldingen til Iditarod 2017 og mye av pakkingen til selve løpet unnagjort. Videoen viser båtturen opp mot lodgen, og det er eier Henrik Wessel som kjører.
http://talkeetnafishinglodge.com/en/

Posted by Lars Monsen on Tuesday, 5 July 2016

– Da var det kanskje ikke så rart at du tapte?

– Joa, det er ingen unnskyldning! Som hundekjører er fire timers søvn på 30 timer ganske bra det. Jeg er vant til det, men det passer kanskje ikke så bra med sjakk.

Monsen skryter også av jobben arrangørene har gjort med turneringen så langt.

– Det er veldig trivelig. Veldig positivt at de har sending på nett og at de streamer. Ikke minst lilleputtene får oppmerksomhet også. Det synes jeg er veldig bra.

Og målet i turneringen?

– Jeg håper bare å overleve.

SE OGSÅ:
(Besøkt 3 600 ganger, 1 besøk i dag)