Ingen avgjørelse i Stein Bjørnsen-saken før kongressen

Stein Bjørnsen. Foto: Roar Nærheim / Tom EriksenStein Bjørnsen. Foto: Roar Nærheim / Tom Eriksen

Ankebehandlingen drøyer.

av Tarjei J. Svensen

Det blir ikke satt noe endelig punktum i Stein Bjørnsen-saken før årets kongress i Norges Sjakkforbund 10. juli.

Det bekrefter Eirik Gullaksen, fungerende leder i Reglementsutvalget (RU), overfor Matt & Patt.

– Vi regner med at prosessen blir avsluttet i løpet av juli. RUs avgjørelse vil så komme i midten, eventuelt slutten, av august, sier Gullaksen.

Den såkalte Stein Bjørnsen-saken har preget norsk sjakk det siste halvåret. Den blinde Horten-mannen ble 25. april dømt til to års utestengelse fra norske sjakkturneringer av Sentralstyret i Norges Sjakkforbund.

Eirik T. Gullaksen. Foto: Tarjei J. Svensen

Eirik T. Gullaksen. Foto: Tarjei J. Svensen

LES OGSÅ: Alt om Stein Bjørnsen-saken

I den knusende dommen kommer det frem at sjakkforbundet mener det er bevist innenfor enhver rimelig tvil at Horten-mannen jukset seg til suksess i minst to turneringer: Landsturneringen og TV 2 Fagernes International.

Selv har 50-åringen har hele tiden nektet for alle påstander om urent mel i posen. Dommen ble i mai anket til Reglementsutvalget (RU) i Norges Sjakkforbund.

Det er denne anken som nå er til behandling av de tre medlemmene i RU: Arne Tjølsen, Trond Romsdal, i tillegg til leder Gullaksen.

– Saken har tatt tid siden det er to parter (Sentralstyret/Bjørnsen) som har anledning til å uttale seg og deretter kommentere motpartens argumenter, sier Gullaksen.

(Besøkt 1 930 ganger, 1 besøk i dag)