Debutant inn i Eliteklassen

Johannes Haug. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noJohannes Haug. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Vålerenga-spiller har trukket seg.

av Tarjei J. Svensen

Vålerenga-spiller Magne Sagafos har i dag valgt å trekke seg fra Eliteklassen i Tromsø.

– Det har vært noen praktiske problemer knyttet til bosituasjon og transport. Nå får en av unggutta sjansen, det er bedre, sier Sagafos til Matt & Patt.

Turneringsleder Trond Romsdal har, i samråd med toppsjakksjef Jonathan Tisdall, erstattet ham med 1. reserve Johannes Haug (16) fra Nordstrand.

Det blir 16-åringens debut i Eliteklassen i sjakk. Haug endte i fjor på 6. plass i Junior, men har siden den gang gjort store fremskritt og klatret nær 100 ratingpoeng.

– Det vil bli spennende å se hvordan han gjør det. Han har hatt stabil fremgang, og jeg er sikker på at han takler nivået. Jeg synes han er en begavet spiller som bare trenger litt erfaring. Dette er en gylden mulighet for ham, sier Tisdall.

Forfallet har ført til store konsekvenser for oppsettet av Eliteklassens 1. runde:

elite-oppsett

– Ovenforstående tabell er kun å betrakte som en prognose på 1. runde oppsettet i Eliteklassen. Vi håper det ikke blir flere sene forfall, sier Romsdal i meldingen.

Sondre Merkesvik (16) fra Bergens rykker nå opp som 1. reserve. Landsturneringen starter med 1, runde lørdag 9. juli. 380 deltakere er påmeldt én uke før start.

(Besøkt 928 ganger, 1 besøk i dag)