Rolf Haug slår til igjen

Rolf Haug, en fantastisk portrett fotograf.Rolf Haug, en fantastisk portrett fotograf.

Norsk sjakk er en attraksjon rikere. Her er den hardtslående sjakkfotografens beste bilder fra sist helg.

av Tarjei J. Svensen
Rolf Haug i aksjon under en av lynsjakkturneringene i OSS. Foto: Tarjei J. Svensen

Rolf Haug i aksjon under en av lynsjakkturneringene i OSS. Foto: Tarjei J. Svensen

(KOMMENTAR): Proffe sjakkfotografer kan telles på en hånd. David Llada. Maria Emelianova, Lennart Ootes og Alina l’Ami er for mange kjente navn som reiser verden rundt på turneringer og leverer bilder av verdens sjakkstjerner.

Nå kan Rolf Haug (52) legges til på listen over sjakkfotografer som leverer noe helt eksepsjonelt. 

Den tidligere norgesmesteren i boksing er ikke bare en stor sjakkentusiast, men han viser seg stadig frem som en fotograf i verdensklasse.

Helt siden «debuten» i januar under Det åpne lyn- og hurtigsjakk-NM, har lesere kunnet glede seg over hans verker på mattogpatt.no og på Facebook. 52-åringen har siden vært i aksjon under flere turneringer i Oslo Schakselskap, der han er medlem, samt under Scandicserien i vår. I april dukket han også opp på den store sjakkscenen for å fotografere verdensstjernene under Norway Chess i Stavanger.

Det ble en sukesss. Indias Pentaela Harikrishna, nummer 16 i verden, ble så fornøyd med sitt portrett at han endret profilbilde på Facebook. I siste utgave av Norsk Sjakkblad er det Rolfs bilde av Frode Urkedal som pryder forsiden.

Rolf stiller høye krav til seg selv, perfeksjonistisk som han er. Under Sveins 9. minneturnering, som ble avsluttet tirsdag, leverte bilselgeren på løpende bånd hver dag. Selv klarte jeg ikke helt å holde følge med tempoet hans.

Til gjengjeld presenterer jeg nå et utvalg av hans beste bilder fra minneturneringen.

Rolf har lagt planer utover høsten også. Fortsettelsen kan du følge på mattogpatt.no.

(Besøkt 4 023 ganger, 1 besøk i dag)