Håpet om stormesternapp lever for Getz

Nicolai Getz. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)Nicolai Getz. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

Men da skal alt klaffe.

av Tarjei J. Svensen

Nicolai Getz (24) er Norges bestemann når det gjenstår to runder av Sveins 9. minneturnering, som spilles i Oslo Schakselskaps lokaler.

SE OGSÅ: Resultater fra Sveins Minneturnering

Getz spilte i 7. runde remis mot fjorårsvinner Tiger Hillarp Persson fra Sverige i et angrepsparti han nok burde vunnet.

– Jeg sto sikkert til vinst underveis, sa en noe skuffet 23-åringen til Matt & Patt etterpå.

OSS-spilleren er på 3. plass med 5,5 poeng, et halvt poeng bak ledende Persson. Emanuel Berg har også 5,5 poeng på 2. plass. Norges nest beste med 5 poeng er Johan Salomon, som måtte gi tapt for Johnny Hector i 7. runde.

Tiger Hillarp Persson. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

Tiger Hillarp Persson. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

Getz har fortsatt en liten sjanse til å ta stormesternapp om alt klaffer, men er avhengig av å ta 1,5 poeng på de to siste rundene samtidig som motstanderen i siste runde er danske Carsten Høi. Stormesteren er et halvt poeng bak Getz på 6. plass før 8. runde.

SE OGSÅ: Rolf Haugs bilder på Matt & Patts Facebook-side

8. runde spilles tirsdag kl 9, mens turneringen avsluttes med 9. – og siste runde kl 14.30.

Sveins minneturnering arrangøres for niende gang til minne om Svein Johannessen. Den firedobbelte norgesmesteren døde i 2007 og er regnet som en av tidenes beste norske sjakkspillere.

Det er danske Bjarke Sahl som arrangerer turneringen sammen med turneringsleder Henrik Sjøl. Neste års tiårsjubileum er etter planen siste gangen mesterskapet arrangeres.

(Besøkt 1 204 ganger, 1 besøk i dag)