Nå er premieredatoene klare

Benjamin Rees dokumentar om Magnus Carlsen vises for første gang i Haugesund.

av Tarjei J. Svensen

Kinodokumentaren «Magnus» ble beskrevet som en sensasjon da den ble vist under Tribeca-festivalen i New York nylig. Den 78 minutter engelskspråklige filmen er allerede solgt til 38 land, blant annet USA der den får full distribusjon.

Nå er også datoene for når den vises på norske kinoer klare. Første sjanse blir under  den 44. norske filmfestivalen i Haugesund 22. august. Ordinær kinolansering blir 2. september, to måneder før VM-matchen starter i New York.

– Det blir fantastisk gøy endelig å ha premiere på «Magnus» i Norge, og jeg er veldig fornøyd med at det er under Haugesund filmfestival den skal vises. Jeg er spent på hvordan den blir tatt imot, sier regissør Benjamin Ree i en pressemelding.

VG-journalisten og filmskaperen fulgte Magnus Carlsen frem til han ble verdensmester i Chennai i 2013 og fikk unik tilgang til sjakkstjernen. Rundt 500 timer materiale ble klippet ned til 78 minutter.

– Den store utfordringen var også å få frem Magnus’ indre tanker og følelser på en filmatisk måte. I førsteutgaven brukte vi Magnus’ stemme som «voiceover», men dette endret vi. Vi bruker mye mer filmspråkets styrke med klipp, musikk, lyd og foto. Dette er emosjonelt mye mer givende, sier Ree til NRK.

Om du ikke allerede har fått med deg traileren, kan du se den under:

(Besøkt 689 ganger, 1 besøk i dag)