Aryan Tari i mystisk London-turnering: – Tror alle ville drømt om denne plassen

Aryan Tari i Checkmate London. Foto: Siamak TariAryan Tari i Checkmate London. Foto: Siamak Tari

Den norske 17-åringen kjemper om et sekssifret beløp med spillere som Richard Rapport, Nigel Short og Alexandra Kosteniuk. I dag spilles det første partiet.

av Tarjei J. Svensen

Norgesfirer Aryan Tari har tatt flere steg nærmere verdenstoppen det siste året. Suksessen gjør at 17-åringen får invitasjoner fra turneringsarangører rundt om i Europa.

checkmatetvshowI dag spiller Tari første parti i «Checkmate TV Show», som spilles i Gatwick utenfor London.

Tari er rangert som nummer fire, bak den britiske stjernen Nigel Short, verdens juniorener Richard Rapport og israeleren Maxim Rodshtein.

I tillegg deltar tidligere kvinneverdensmester Alexandra Kosteniuk og Sveriges Pia Cramling.

– Jeg tenker bare på å gjøre mitt beste og spille interessant sjakk og ha det gøy. Det er helt åpent og jeg tror alle kan vinne, sier Tari til Matt & Patt.

– Hva er målet?

– Jeg har ikke noen spesielle mål, men skal bare gi alt også ser vi hva som skjer, sier norgesfireren, som jakter Agdesteins tredjeplass.

Aryan mot Richard Rapport i det første partiet. Foto: Siamak Tari

Aryan mot Richard Rapport i det første partiet. Foto: Siamak Tari

Checkmate TV Show er ingen tradisjonell turnering med direktesendte partier og eksponering på nett. Arrangøren har derimot holdt kortene tett til brystet og vil trolig ikke publisere partiene.

Meningen er å produsere sendinger som så skal selges til tv-kanaler. Som programleder og ekspertkommentator har de med seg Anna Richardson og stormester Simon Williams. Det er ikke kjent om de har lykkes med dette, men rundeoppsettet er i det minste offentliggjort.

Førstepremien er, etter det Matt & Patt erfarer på vanvittige 230.000 kroner, noe som er på nivå med de aller største åpne turneringene i verden.

– Det var stort å bli invitert! Det er veldig hyggelig å få muligheten til å spille en så stor og ordentlig turnering. Jeg tror alle ville drømt om denne plassen, ettersom det også er skyhøye pengepremier.

Tari får tøffest mulig motstand i ungareren Richard Rapport, som vant denne turneringen i fjor. Partiet startet 15:00.

(Besøkt 3 448 ganger, 1 besøk i dag)

5 kommentarer på "Aryan Tari i mystisk London-turnering: – Tror alle ville drømt om denne plassen"

 1. Trond-Arne Ausdal | 13. juni 2016 på 18:23 |

  Jeg har lett på nettet etter forrige sesong uten å finne det noe sted.
  Vet noen av dere hvor man kan finne det (Youtube, torrent el)? Eller er det kanskje med forrige sesong som med denne, at det ikke ennå har blitt sendt?

  • Nei, det er neppe noe som er publisert derfra. Jeg vet heller ikke om de fikk solgt det til noen tv-kanaler.

   • Trond-Arne Ausdal | 16. juni 2016 på 21:14 |

    Surt. Jeg antar at det er snakk om partier der spillerne forklarer trekkene og tankene bak dem for seerne etterhvert som de blir utført, ganske likt BBCs fantastiske The Master Game fra `67-83 . Et mer spennende og mer lærerikt format skal man nemlig lete lenge etter, og hadde nok vært noe jeg og helt sikkert også andre svært gjerne ville sett.
    Synd..

 2. Martin Bråten | 14. juni 2016 på 03:06 |

  Dette må da være et konsept som er ganske vanskelig å selge, bl. a. med tanke på hvor mange superturneringer som stadig er tilgjengelige gratis på nett!? Hvem ser de for seg at er målgruppen for denne TV-serien?

Stengt for kommentarer.