Han kan bli ny president i Norges Sjakkforbund

Morten Madsen. Foto: Norges SjakkforbundMorten Madsen. Foto: Norges Sjakkforbund

Bergenser innstilt som ny sjakkpresident.

av Tarjei J. Svensen

– Det er med ydmykhet jeg stiller til valg som president i Norges sjakkforbund. Norsk sjakk er inne i en fantastisk periode, både når det gjelder bredde og topp, og jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven, sier Morten L. Madsen (44) i en pressemelding.

Bergenser representerer Sotra sjakklubb og sitter i dag i Sentralstyret som visepresident. Han er leder i SOS Barnebyer i Bergen og dessuten en habil klasse 1-spiller. Nå kan han bli Norges Sjakkforbunds nye president på kongressen som avholdes i Tromsø 10. juli.

Bergenseren kan dermed bli arvtager etter at Bjørn Salvesen tidligere i år offentliggjorde sin avgang etter bare én periode.

– SkoleSjakken blomstrer allerede i to fylker og vi gleder oss stort til fortsettelsen. Vi har verdensmesteren, vi har en ung fremadstormende generasjon, vi har god medlemsvekst, og vi har en bredde og oppmerksomhet vi ikke har sett på mange år. I mitt verv til nå, har jeg blitt mer kjent med noen av de mange ildsjelene vi har i sjakkmiljøet. Klarer vi å forene alle disse gode kreftene med det momentum vi har nå, tror jeg vi går en svært lys fremtid i møte, sier Madsen.

Det er valgkomiteen i Norges Sjakkforbund ved leder Arne Danielsen samt Jøran Aulin-Jansson og Anniken Vestby, som har innstilt Madsen som ny president.

– Vi har jobbet for å sette sammen et styre med arbeidslyst og entusiasme samt spennende og utfyllende kompetanse. Kvinneandelen er økt i forhold til sittende styre. Vår nye presidentkandidat er eksisterende visepresident og har bred tillit i norsk sjakk, sier valgkomiteens leder Arne Danielsen.

Det kan bli flere nye ansikter i det nye Sentralstyret. Vibeke Ekeland Grønn, som er gift med Atle Grønn, innstilles som ny visepresident.

I tillegg innstilles Ellen Carlsen, Vilde Bjerke og Steinar Leite som nye sentralstyremedlemmer.

Disse er innstilt til nytt sentralstyre

President: Morten L, Madsen, Sotra (rykker opp fra visepresident)
Visepresident: Vibeke Ekeland Grønn, OSS (ny)
Kasserer: Otto Milvang, Nordstrand (gjenvalg)
Turneringssjef: Henrik Sjøl, Akademisk (gjenvalg)
Styremedlem: Bård Vegar Solhjell, direkte (gjenvalg)
Styremedlem: Ellen Carlsen, OSS (ny)
Styremedlem: Vilde Bjerke, Lillehammer (ny)
Styremedlem: Steinar Leite, Modum (ny)

(Besøkt 2 239 ganger, 1 besøk i dag)