Thailands OL-lag vil ha Kjetil (32) som trener

Kjetil Stokke. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)Kjetil Stokke. Foto: Rolf Haug (www.haugsbilsalg.no)

Bare én ting står i veien før avtalen er i boks.

av Tarjei J. Svensen

– De ønsker meg over i juli og august. 

thaimann

Thailands lag i sjakk-OL i Baku.

Det sier Kjetil Stokke (32) til Matt & Patt. Bergenseren avslører at han er tilbudt rollen som trener for Thailands lag i sjakk-OL i Aserbadsjan i september.

Det kommer etter at Stokke flere ganger har besøkt landet og dermed fått god kontakt med sentrale personer i det nasjonale forbundet.

Laget vil neppe kunne kjempe om de gjeveste plasseringene i det store mesterskapet, men en norsk landslagstrener vil kanskje kunne bidra til en plassering over forventet score.

– Jeg mener selv utifra det jeg ser på spillet at jeg kan ha mye å tilføye på mange av dem. I utgangspunktet er det herrene jeg er spurt om å trene, men jeg kommer nok til å ha noe å gjøre med begge lagene om det går i orden, sier Stokke.

Det er fortsatt én ting står i veien før en avtale er i boks: De økonomiske betingelsene. Det jobbes fortsatt med en sponsor.

– Om de ikke finner penger penger til det, er det lite trolig. Men de jeg har snakket med sier de tror det går i orden og siden jeg ikke har noe annet som står på planen, avventer jeg bare svar, sier Stokke.

Kjetil Stokke. Foto: Yerazik Khachatourian

Kjetil Stokke. Foto: Yerazik Khachatourian

Stokke har for tiden midlertidig fratredd stillingen som elektriker for Aker i Nordsjøen, og er dermed til disposisjon utover sommeren og høsten.

– Jeg blir fast boende der fra juli til august om de finner sponsorer, sier Stokke og forklarer at planen er å jobbe fem dager i uken i løpet av de to månedene.

Bergens-spilleren er internasjonal mester (IM) og regnet som en av Norges fremste sjakkteoretikere og trenere. Han har vært en viktig ildsjel i Bergens-området, der han jevnlig har holdt kurs for barn og unge. 

Under sjakk-OL i Tromsø i 2014 var han trener for Norges tredjelag.

– Jeg synes selvsagt det var gøy å bli spurt. For 2 år siden brukte de en stormester til den samme oppgaven som spillerene ikke var spesielt fornøyd med.  Flere av de sentrale spillerne i Thailand kjenner meg godt og de vet mye om hva jeg har av sjakklige kunnskaper, sier Stokke.

Senest i april spilte Stokke i Bangkok Open, der han gjorde en god prestasjon med 13. plass i et felt med 13 stormestere. Hans neste oppgave er NM for klubblag som spilles i Stavanger 10. – 12. juni.

(Besøkt 1 498 ganger, 1 besøk i dag)