Frodes seiersrekke røk mot verdensstjerne

Frode Urkedal. Foto: Rolf HaugFrode Urkedal. Foto: Rolf Haug

Men 22-åringen henger fortsatt med.

av Tarjei J. Svensen

Frode Urkedal gikk onsdag på sitt første tap i Hasselbäcken Open i Stockholm da han i 5. runde gikk ned mot Dimitry Andreikin, rangert som nummer 26 i verden.

Spillerne fulgte kjent teori i en variant i Nimzo-Indisk som russeren tidligere har spilt med hvit mot Vladimir Kramnik med hvit. Etter 28.Dd1 fikk svart initiativet og klarte å bygge på en liten fordel. Etter 31.f4 ble hvit stående og forsvare seg resten av partiet. Etter 48 trekk kollapset hvits stilling.

22-åringen har tatt ytterligere steg det siste året og sto med sju seire og to remiser på sine ni siste langsjakkpartier. Nå røk altså denne rekken.

I 4. runde tok Norges ferske stormester en kjempeskalp med seier med svart over den indiske stormesteren Krishnan Sasikiran (2643), en av Viswanathan Anands sekundanter under VM-matchen i 2013.

topp12-hasselback– Jeg regnet langt og fant  en variant som utlignet. Han kunne jo lett ha forsert remis, men istedet overpresset han i en lik stilling. Det var ganske taktisk, men jeg hadde full kontroll, sa Urkedal til Matt & Patt.

Urkedal henger fortsatt med i den sterke åpne turneringen, et halvt poeng bak ni spillere på 4,5 poeng. I 5. runde får han betydelig enklere motstand med svart mot Henrik Malm Lindberg (2208). Partiet kan følges direkte via Chess24 fra 14.00.

Den største overraskelsen i 5. runde, var nok det 16-årige amerikanske stjerneskuddet Samuel Sevian som slo den gamle verdensstjernen Alexei Shirov med svart. Seieren kom etter en brøler av latvieren i tidsnøden.

Det ble ingen god norsk dag i den svenske hovedstaden. Ingen av våre fremste spillere klarte å vinne. Aryan Tari stanget mot veggen og måtte ta til takke med remis mot en lavere ratet spiller.

Tari er uansett fortsatt ubeseiret med 3,5 poeng på de fem rundene. Sebastian Mihajlov, Johan-Sebastian Christiansen, Tor Fredrik Kaasen og Jon Fredrik Rørvik står på 3 poeng.

SE OGSÅ: Alle norske resultater

Stockholm Schakselskap slår på stortromma i anledning sitt 150-årsjubileum med Hasselbäcken Open i den svenske hovedstaden den kommende uken.

Arrangøren kan vise til et imponerende startfelt med hele 39 stormestere, og 29 internasjonale mestere på startstreken. Med 301 påmeldte deltakere i én og samme gruppe, er det kun Politiken Cup i København som kan vise til noe lignende i hele Norden.

Klubben skal ha samlet inn penger i ti år for å få råd til å finansiere turneringen. Det er 50.000 svenske kroner i 1.premie.

– Vi brenner av alt vi har på dette. Det er som en stor festival for oss, og det er flott å kunne bruke det på denne måten, sier turneringsarrangør Ingemar Falk til mitti.se.

Mesterskapet spilles med ni runder frem til og med søndag 8. mai. 22 partier kan følges direkte via Chess24 fra kl 14:00 hver dag. GM Ulf Andersson og IM Jonathan Westerberg kommenterer direkte fra studio i Stockholm.

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 264 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Frodes seiersrekke røk mot verdensstjerne"

  1. 5. runde – mot Dimitry : 24. Tc1 viste seg vel kanskje å være en feil, da hvit ble stående noe passivt

Stengt for kommentarer.