Bulgarsk triumf i jevn superlyn

Evgeny Kulikov - Kaloyan Kostadinov. Foto: Rolf HaugEvgeny Kulikov - Kaloyan Kostadinov. Foto: Rolf Haug

Fire spillere på samme poengsum.

av Tarjei J. Svensen

Det måtte kvalitetsberegning til for å skille de fire spillerne med 8 av 11 poeng i en svært jevn utgave av Nortekk Superlyn tirsdag kveld.

Kaloyan Kostadinov åpnet forrykende med 6 av 6 poeng, før han så tapte to strake partier mot Evgeny Kulikov og Ward Al-Tarbosh. Etter to nye seire, tapte bulgareren så 11. og siste runde mot Cornelius Kvendseth.

Kostadinov kom til slutt best ut av kvalitetslotteriet og snek seg foran Daniel Jakobsen Kovachev med et halvt kvalitetspoeng. Kulikov og Andreas Tryggestad tok de to neste plassene og sikret seg 600 kroner hver.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste

Fire spillere fulgte halvpoenget bak på 7,5 poeng i en turnering med 43 deltakere der de fremste lynhaiene uteble.

nortekkmai

Det faste arrangementet, som sponses av taktekkerbedriften Nortekk, er landets mest populære lynsjakkturnering og samler flere av Norges beste sjakkspillere.

Aprilutgaven av turneringen ble vunnet av Aryan Tari, som debuterte som stormester i Oslo Schakselskaps lokaler. 16-åringen er sammen med blant andre Frode Urkedal og Sebastian Mihajlov for tiden travelt opptatt med Hasselbäcken Open i Sverige.

I november deltok ingen ringere enn Magnus Carlsen og Boris Gelfand i det som var en historisk turnering på flere måter.

Matt & Patts faste fotograf har tatt noen flotte bilder fra kvelden.

(Besøkt 2 173 ganger, 1 besøk i dag)