Slik gikk det i kretsmesterskapet som ble spilt i en låve

Håvard Børresen skriver om individuelt kretsmesterskap i Oppland og Hedmark, som ble vunnet av ringreven Nikolas A. Mellem.

Bjerke Gård i 1994 med OL-ringene markert. 

Bjerke Gård i 1994 med OL-ringene markert.

Sist helg var det duket for Kretsmesterskap i Lillehammer for Oppland og Hedmark sjakkrets, og det var en stor opplevelse for alle involverte å få være på Bjerke gård Lørdag 23. og søndag 24. april for alle de 32 deltakerne som stilte.

Det var spillere fra Våler, Elverum, Lillehammer, Hamar, Kongsvinger, Nord-Odal og Gjøvik som nok en gang skulle barke sammen og få en fantastisk helg. Lokalene var en gammel låve, noe som kanskje høres ut som et uvanlig spillested. Men med Bjerke Gård sitt engasjement fra OL i 94 var denne låven blitt omgjort til et konferansesenter og var tilnærmet en perfekt lokasjon å holde turneringen på.

Lokalene var muligens småtrange, men der det er hjerterom er det husrom! 

Lokalene var muligens småtrange, men der det er hjerterom er det husrom!

Christian Ruud var (spillende) turneringsleder, og med god hjelp fra Bjerke Gård og Lillehammer Schakselskap ble det en god opplevelse for alle som deltok! Det var inndelt i tre grupper, hvor alle gruppene ble premiert for 1., 2. og 3. plass. Klasse B hadde flest deltakere, med hele 14 spillere som knivet om seieren. Klasse C var storslått med mange unge og håpefulle sjakkspillere, mens gruppe A var færrest i tall, men sterkest i ratingsnitt.

De fem partiene var fordelt over to dager, med ett hurtigsjakk-parti lørdag på 15+10, og resterende partier 90+30. Det var også noen nykommere, som fikk en gave fra kretsen for deltakelse i mesterskapet.

Nykommer Harald Hansen mottar premie. 

Nykommer Harald Hansen mottar premie.

I gruppe C var det Vilde Bjerke fra Lillehammer Schakselskap som gikk av med seieren med fire poeng foran Emil Steinstad Myrhaug (med 4 poeng) og Odd N. Tøstibakken med 3,5 åpeng. I gruppe B var det Markus Slettmoen fra Hamar som vant knipent med kvalitet over Leif Magne Moen, som begge hadde fire poeng. Oliver Opseth kom på en tredjeplass som eneste spiller med 3,5 poeng.

f.v. Vilde Bjerke og Emil Steinstad Myrhaug fra Lillehammer Schakselskap kniver om førsteplassen i gruppe C. 

f.v. Vilde Bjerke og Emil Steinstad Myrhaug fra Lillehammer Schakselskap kniver om førsteplassen i gruppe C.

Den sterkeste gruppen ble ikke overraskende vunnet av den sterkeste spilleren, Nikolas Axel Mellem fra Våler med utrolige 4,5 av fem mulige og en ELO-prestasjon på 2283! Ett poeng bak kom Ole Smeby fra Kongsvinger med 3,5 poeng og en prestasjon på 2085. På en tredjeplass var Jonas Christoffer Berger fra Gjøvik som skilte seg ut på kvalitet med 50% score mot knallhard motstand med en prestasjon på 2066 og snittmotstand på 1970.

f.v. Nikolas Axel Mellem mottar vandrerpokalen i kretsen fra turneringsleder Christian Ruud. 

f.v. Nikolas Axel Mellem mottar vandrerpokalen i kretsen fra turneringsleder Christian Ruud.

Her er et oppgjør mellom Nikolas Axel Mellem og Håkon Haugsrud i gruppe A, hvor begge spillerne misset flere sjanser.

Se endelige resultatlister

(Besøkt 1 418 ganger, 1 besøk i dag)