Misfornøyd Carlsen klarte ikke å bryte Giri-muren: – Dette er ikke godkjent

Magnus Carlsen med 13 strake remiser mot Anish Giri. Foto: Even EmberlandMagnus Carlsen med 13 strake remiser mot Anish Giri. Foto: Even Emberland

Men Carlsen beholder Norway Chess-ledelsen.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen klarte ikke å bryte ned den solide Anish Giri-muren og måtte for 13. gang på rad ta til takke med remis mot den rappkjeftede nederlenderen i 5. runde i Altibox Norway Chess.

Det ble klart etter 48 trekk og like over tre timers spill.

Etterpå var det en misfornøyd verdensmester som dukket opp i TV 2-studio.

– Resultatet er greit, men spillet var for dårlig i dag. Nei, ikke godkjent, sa Carlsen.

Carlsen irriterte han seg for at han overså et vinstforsøk på tampen.

Foto: Even Emberland

Foto: Even Emberland

– Det var flere dårlige valg. Også helt på slutten, da jeg faktisk hadde spilt så dårlig at jeg stående litt bedre, så spilte jeg for fort. Vet ikke om det var noen særlige sjanser uansett, men jeg burde tatt meg mer tid. Jeg hadde oversett noen enkle detaljer, men det var ikke bra, sa Carlsen.

Heller ikke Giri var helt fornøyd med sitt parti.

– Jeg gjorde mange feil, ikke store feil, men unøyaktigheter. Jeg er ikke veldig fornøyd med hvordan det gikk. Siden jeg gjorde noen unøyaktigheter, så ødela han noen sjanser.

– Resultatet er ok. Men det irriterer meg at jeg gjør så dårlige beslutninger som i dag.

– Alt i alt en grei runde, men litt skuffende at Magnus ikke fikk mer enn remis. Det var ikke så mye sprut over det hvit-partiet her, kommenterer Hans Olav Lahlum på TV 2s sjakksending.

– Han ønsket å vinne med hvit i dag, men maktet det ikke. Det er ikke slik at man kan vinne på bestilling på det nivået her, sier norgestoer Jon Ludvig Hammer.

Carlsen beholder uansett ledelsen i Altibox Norway Chess når det gjenstår fire runder i Stavanger.

Magnus før partiet mot Giri, her sammen med sin trener Peter Heine Nielsen. Foto: Yerazik Khachatourian

Magnus før partiet mot Giri, her sammen med sin trener Peter Heine Nielsen. Foto: Yerazik Khachatourian

Partiet åpnet med Spansk åpning, noe overraskende da Giri tidligere har spilt mye Sicilansk. Vi fulgte en variant som Carlsen har vunnet med svart mot Kateryna Lagno i et parti fra 2006, men som ifølge databasene har god score med hvit.

Stillingen var likevel helt i balanse, selv om Carlsen gjorde forsøk på å skape en uortodoks bondestruktur med sitt 16. trekk. Giri hadde hele tiden full kontroll og forsvarte stillingen til remis til tross for et lite Carlsen-press på tampen.

Det er uansett et greit resultat for verdensmesteren, selv om han nok gjerne skulle vunnet med hvit mot spilleren han aldri før har slått.

Fra Stavanger Forum, der de første seks rundene spilles. Foto: Even Emberland

Fra Stavanger Forum, der de første seks rundene spilles. Foto: Even Emberland

Det er Carlsens 40. parti uten tap og han er nå bare ett parti unna å tangere sin rekord fra 2013, da han gikk 41 partier utan tap.

– Akkurat nå tenker jeg ikke på det. Jeg fokuserer på de partiene jeg spiller. Så dårlig som jeg spilte i dag går det ikke lenge til jeg taper, sa Carlsen.

Carlsen leder et halvpoeng foran Maxime Vachier-Lagrave, Veselin Topalov og Vladimir Kramnik før 6. runde som spilles mandag kl 16.

Da skal verdensmesteren møte franske Maxime Vachier-Lagrave, en spiller som er kjent for å spille aggressivt.

– Jeg kommer til å spille, og jeg vet at jeg kan slå ham. Men det blir som tidligere med svart, jeg kommer ikke til å kjøre veldig hardt på fra start. Spesielt med tanke på at jeg ligger ok an fra start, sa Carlsen.

Veselin Topalov og Pentala Harikrishna vant begge sine partier, over henholdsvis Nils Grandelius og Li Chao.

norwaychess-r5

MER OM NORWAY CHESS:
SE OGSÅ:

 

(Besøkt 1 449 ganger, 1 besøk i dag)