Slik forbereder Nils Grandelius seg til Norway Chess

Grandelius gjorde kort prosess med den svenske Aftonbladet-journalisten. Foto: Skjermdump AftonbladetGrandelius gjorde kort prosess med den svenske Aftonbladet-journalisten. Foto: Skjermdump Aftonbladet

Banket Aftonbladet-journalist – blindt.

av Tarjei J. Svensen

Sveriges sjakkstjerne Nils Grandelius (22) er i harde forberedelser før han går løs på sin tøffeste oppgave i karrieren, Altibox Norway Chess i Stavanger 18. april. 22-åringen får verdifull hjelp av den erfarne stormesteren Evgeny Agrest, mangeårig ener i Sverige, til å fininnstille åpninger foran møtet med verdensstjernene.

Svenske medier har så smått begynt å få øynene opp for den fremadstormende sjakkstjernen. Söta brors største avis har i den anledning besøkt «22-åringen som tar sjakkverdenen med storm» hjemme i Malmö. Avisens journalist våget seg til et par partier sjakk.

– Jeg backer ikke ut av et slagsmål, sier Grandelius på spørsmål fra Aftonbladet om sin egen spillestil.

Grandelius stilte velvillig med bind for øynene, uten at det gjorde noen nevneverdig forskjell. Sjakkmatt med hvit konge på c5.

Knusende - selv med en heftig forgave. Skjermdump Aftonbladet

Knusende – selv med en heftig forgave. Skjermdump Aftonbladet

Heller ikke en forgave på dronning, tårn og flere bønder hjalp journalisten. Resultatet ble det samme. Sjakkmatt. 2-0.

SE OGSÅ: Alle Matt & Patts saker om Norway Chess

Om Grandelius’ selvtillit før Norway Chess øker som følge av disse partiene, er heller tvilsomt. Men kanskje kan det skape litt oppmerksomhet i svenske medier før møtet med vår egen verdensmester.

Matt & Patt vet at det svenske sjakkforbundet tar turen til Stavanger.

Se innslaget hos Aftonbladet

Grandelius kvalifiserte seg som kjent ved å vinne kvalifiseringsturneringen på Fagernes i påskehelgen. Der utklasset han vår egen Jon Ludvig Hammer, kvinneverdensmester Yifan Hou og Aryan Tari.

(Besøkt 1 115 ganger, 1 besøk i dag)