Endelig løsnet det for Joachim (22)

Joachim B. Nilsen - IM-napp på Fagernes. Foto: Tarjei J. Svensen

– Det har vært frustrerende, sier bergenseren.

av Tarjei J. Svensen

Joachim B. Nilsen har tatt sitt første napp i IM-tittelen. Det ble klart etter at Bergens-spilleren spilte en rask remis mot den svenske stormesteren Stellan Brynell i siste runde av IM-gruppen i TV 2 Fagernes Chess International.

SE OGSÅ: Endelige resultater

– Jeg hadde litt marginer for en gangs skyld. Jeg sto dårlig mot Sheila, så jeg klarte å snu det. Jeg var nær i Stockholm også rett før jeg kom hit, men mistet nappet i siste runde, sier 22-åringen til Matt & Patt.

Joachim B. Nilsen tar sitt siste halvpoeng på Fagernes.

Joachim B. Nilsen tar sitt siste halvpoeng på Fagernes.

Grunnlaget ble gjort i første halvdel av turneringen der 22-åringen tok 4 av 5 poeng. Dermed kunne han avslutte med fire remiser, noe som gir 6 poeng, akkurat på kravet til IM-napp. Han har lenge vært blant Norges mest lovende juniorer og har holdt et stabilt nivå høyt på 2300-tallet.

– Jeg har jobbet mye på egen hånd og det har betalt seg.

Til tross for intens turneringsaktivitet rundt om i Europa, har nappene foreløpig uteblitt. Flere ganger har han vært nær. Denne gangen hadde han ingen problemer med å ta det siste halvpoenget.

– Det har vært frustrerende. Jeg har tenkt tilbake på tullete resultater tidligere. Det har vært litt kjedelig. Det var typisk at jeg måtte holde det med svart i siste, men så gikk det veldig greit i dag, sier Nilsen.

Til Matt & Patt sa toppsjakksjef Jonathan Tisdall at Nilsen er en spiller han har holdt et øye til, blant annet ved å støtte to treningstimer med den russiske stormesteren Vladimir Potkin. Han er en av verdens fremste sjakktrenere og har også jobbet med Magnus Carlsen.

– Jeg tror han har jobbet stabilt godt på egen hånd og det er viktig og holde et øye med spillerne som nettopp har kommet over junioralder så de ikke blir glemt, sier Tisdall.

Turneringsarrangør Hans Olav Lahlum er glad for Nilsens IM-napp på Fagernes.

– Det er veldig fortjent. Han har vært solid mange ganger og manglet det siste IM-nappet. Jeg har veldig god tro på at han kan gå videre, sier Hans Olav Lahlum.

(Besøkt 1 717 ganger, 1 besøk i dag)