Her møter Stig K. (nr. 11940 i verden). nummer 15 på verdensrankingen

Stig K. Martinsen mot Chao Li. Foto: grenkechess.deStig K. Martinsen mot Chao Li. Foto: grenkechess.de

Det ble brutalt.

av Tarjei J. Svensen

En av Europas største sjakkturneringer, Grenke Chess Open, startet i tyske Baden-Baden i går. Festivalen erstatter i år storturneringen Grenke Chess Classic som i fjor var en lukket superturnering med Magnus Carlsen.

I år er det en åpen turnering med hele 940 deltakere fordelt på tre grupper. A-gruppen med er svært sterk og kan vise til verdensstjerner som Chao Li, Richard Rapport, Etienne, Bacrot, Gata Kamsky, Nikita Vitiugov, Alexei Shirov, Loek van Wely og Arkadij Naiditsch.

Blant de 587 deltakerne i toppgruppen har vi nordmennene Torbjørn R. Hansen, Brede Kvisvik, Bertil Svendsen og Stig K. Martinsen.

Bergens-spilleren Martinsen har i en årrekke vært en av Norges mest erfarne sjakkturister med en rekke deltakelser i åpne turneringer rundt om i Europa. Han er rangert som nummer 295 i feltet, noe som gjorde at han spilte på bord 1 i 1. runde.

Der ventet ingen ringere enn verdensstjernen Chao Li (2757) fra Kina, rangert som nummer 15 i verden. Det kan man trygt kalle tøff motstand for 36-åringen som selv er rangert som nummer 11940. Det gikk som det måtte.

Det spilles ni runder i festivalen. Partier kan følges direkte på arrangørens hjemmeside.

(Besøkt 2 017 ganger, 1 besøk i dag)