Se teaseren til Magnus-dokumentaren

Vil garantert gi deg gåsehud.

av Tarjei J. Svensen

Over 500 timer med unike opptak av Magnus Carlsens vei fra barnestjerne til verdensmester har blitt til film på det store lerretet. Regissør Benjamin Ree har fått sjelden god tilgang til sjakkstjernen på hans vei fra sjakkgeni til det fantastiske øyeblikket da han sikret VM-tittelen i Chennai i 2013.

– For å få en film som dette til å fungere på kino må publikum bli godt kjent med mennesket Magnus Carlsen, ikke bare sjakkspilleren. Det var en stor fordel at jeg jobbet alene med kameraet, for da tok jeg ikke så mye plass, og det var lettere for Magnus å la meg være med ham i personlige settinger, sier Ree til VG.

Nylig ble det kjent at filmen som første norske kinofilm noensinne er plukket ut til å delta i den prestisjetunge TriBeCa-festivalen i New York.

– Det er utrolig gøy og vanvittig stort å komme til TriBeCa. Nå kan verden legge merke til filmen. Historien om den lille gutten fra Norge er unik. Rett og slett et eventyr fra virkeligheten, sier regissør Benjamin Ree i en pressemelding.

Regissøren fikk tak i opptak av Carlsen i barndommen som aldri tidligere er blitt vist.

– Opptakene av Magnus som fire til seksåring fant jeg hos tanten til Magnus som hadde 11 Video8-kassetter av Magnus som også var utrolig godt filmet. I tillegg har vi familiens egne videoer, og opptak som ble gjort av Øyvind Asbjørnsen i 2004 som aldri er vist før, sa Ree til VG.

Filmen er allerede solgt til Sverige, Danmark, Island, Nederland, Tyskland, Østerrike, Kina, Israel, Belgia, Luxemburg, Bosnia-Hercegovina, Serbia, Montenegro, Slovenia og Makedonia. «Magnus» har ordinær kinopremiere i Norge 9. september.

Se teaseren her:

Magnus Teaser Trailer

Posted by Magnus on Tuesday, 22 March 2016

Se også Facebook-siden for filmen.

(Besøkt 2 736 ganger, 1 besøk i dag)