– Hadde forventet mer saklighet fra Norges Sjakkforbund

Stein Bjørnsen. Foto: Tarjei J. SvensenStein Bjørnsen. Foto: Tarjei J. Svensen

Stein Bjørnsens advokat kritiserer sjakkforbundet.

av Tarjei J. Svensen

50-åringen fra Horten som er satt i karantene etter massive anklager om juks, avviser fortsatt alle beskyldninger. Norges Sjakkforbund har invitert spilleren til å ta en «juksetest», mens Bjørnsen selv ønsker å få stille i en turnering uten hjelpemidler.

Nå har Horten-mannen hyret inn advokat, skriver lokalavisen Gjengangeren.

Bjørnsen skal overfor avisen nekte for å ha brukt øreplugger med bluetooth-teknologi. Det til tross for at Matt & Patt tidligere har publisert bilder som flere eksperter mener tydelig viser øreplugger med denne teknologien. Bluetooth gjør det mulig å koble til utstyr som en telefon, som igjen gjør at man kan kommunisere med andre.

Videre forteller Bjørnsen at han så det som en nødvendighet å gå til skrittet med å skaffe advokat fordi han «føler seg helt maktesløs alene».

– Sjakkforbundet krever at han gjennomfører en test. Den testen kjenner vi fortsatt ikke premissene for. Derfor har vi gjentatt tilbudet om å spille uten hjelpemidler i en turnering, sier advokat Øyvind Rief Armo til Gjengangeren.

Ifølge Gjengangeren har Horten-mannen fått beskjed om at det kommer et vedtak i saken før påske. Advokaten kritiserer forbundets behandling av saken og mener de fortsatt ikke har fått innsyn i anklagene til tross for å ha sendt et brev 19. februar.

– Jeg hadde forventet mer saklighet fra et organ som Norges Sjakkforbund. Det er mangel på ryddighet i denne saken fra deres side, sier advokaten til Gjengangeren.

Matt & Patt har vært i kontakt med president Bjørn Salvesen i Norges Sjakkforbund som ikke ønsker å kommentere anklagene fra Bjørnsens advokat.

(Besøkt 3 246 ganger, 1 besøk i dag)

7 kommentarer på "– Hadde forventet mer saklighet fra Norges Sjakkforbund"

 1. Saklighet? Når det er så mange ting som peker på juks..
  OK, så gi den mannen en sjanse til, da, uten øreplugger.
  Og hvis han da spiller med 1000 i rating eller mindre så er det vel ganske opplagt at han har jukset.
  Men hvis han derimot fortsetter ubeseiret, så er det også sansynligvis juks på en eller annen måte…

  • Problemet med å la han spille i en turnering er motspillerne, de fleste vil nok nekte. Det måtte blitt en uratet turnering i så fall.

   • GeirTvedthaug | 24. april 2016 på 08:49 |

    Å finne 8 motstandere til en 9-runders ratet turnering vil være kjempelett. Det vil være trangt om plassene for å få lov å avgjøre en så medieomtalt sak. Bare i min vennekrets kjenner jeg 3 sjakkspillere med 1500+ i rating, som gjerne vil.

  • Lars Askvik | 20. mars 2016 på 12:25 |

   Dette innlegget ditt var ihvertfall bare useriøst. Det er ikke nødvendig å kommentere bare for å trolle…

Stengt for kommentarer.