– Hadde forventet mer saklighet fra Norges Sjakkforbund

Stein Bjørnsen. Foto: Tarjei J. SvensenStein Bjørnsen. Foto: Tarjei J. Svensen

Stein Bjørnsens advokat kritiserer sjakkforbundet.

av Tarjei J. Svensen

50-åringen fra Horten som er satt i karantene etter massive anklager om juks, avviser fortsatt alle beskyldninger. Norges Sjakkforbund har invitert spilleren til å ta en «juksetest», mens Bjørnsen selv ønsker å få stille i en turnering uten hjelpemidler.

Nå har Horten-mannen hyret inn advokat, skriver lokalavisen Gjengangeren.

Bjørnsen skal overfor avisen nekte for å ha brukt øreplugger med bluetooth-teknologi. Det til tross for at Matt & Patt tidligere har publisert bilder som flere eksperter mener tydelig viser øreplugger med denne teknologien. Bluetooth gjør det mulig å koble til utstyr som en telefon, som igjen gjør at man kan kommunisere med andre.

Videre forteller Bjørnsen at han så det som en nødvendighet å gå til skrittet med å skaffe advokat fordi han «føler seg helt maktesløs alene».

– Sjakkforbundet krever at han gjennomfører en test. Den testen kjenner vi fortsatt ikke premissene for. Derfor har vi gjentatt tilbudet om å spille uten hjelpemidler i en turnering, sier advokat Øyvind Rief Armo til Gjengangeren.

Ifølge Gjengangeren har Horten-mannen fått beskjed om at det kommer et vedtak i saken før påske. Advokaten kritiserer forbundets behandling av saken og mener de fortsatt ikke har fått innsyn i anklagene til tross for å ha sendt et brev 19. februar.

– Jeg hadde forventet mer saklighet fra et organ som Norges Sjakkforbund. Det er mangel på ryddighet i denne saken fra deres side, sier advokaten til Gjengangeren.

Matt & Patt har vært i kontakt med president Bjørn Salvesen i Norges Sjakkforbund som ikke ønsker å kommentere anklagene fra Bjørnsens advokat.

(Besøkt 2 823 ganger, 1 besøk i dag)
 • Gudmund

  Saklighet? Når det er så mange ting som peker på juks..
  OK, så gi den mannen en sjanse til, da, uten øreplugger.
  Og hvis han da spiller med 1000 i rating eller mindre så er det vel ganske opplagt at han har jukset.
  Men hvis han derimot fortsetter ubeseiret, så er det også sansynligvis juks på en eller annen måte…

  • Problemet med å la han spille i en turnering er motspillerne, de fleste vil nok nekte. Det måtte blitt en uratet turnering i så fall.

   • GeirTvedthaug

    Å finne 8 motstandere til en 9-runders ratet turnering vil være kjempelett. Det vil være trangt om plassene for å få lov å avgjøre en så medieomtalt sak. Bare i min vennekrets kjenner jeg 3 sjakkspillere med 1500+ i rating, som gjerne vil.

  • Lars Askvik

   Dette innlegget ditt var ihvertfall bare useriøst. Det er ikke nødvendig å kommentere bare for å trolle…

   • Sigve

    I mine øyne, ser det ikke ut som at det er han som svarer for å trolle.

    • Lars Askvik

     Huh?

     • Sigve

      Ikke tenk på kommentaren min. Svaret ditt er vel basert på noe internt mellom dere to.