Bare nesten for Lars Oskar (17) mot russisk verdensstjerne

Lars Oskar Hauge. Foto: Rolf HaugLars Oskar Hauge. Foto: Rolf Haug

Fikk kjempestilling mot sterk russisk stormester.

av Tarjei J. Svensen

Fem runder er spilt av den store åpne turneringen Reykjavik Open, der 21 norske sjakkspillere for tiden stiller.

Simen Agdestein er best av de norske med tre seire,  én remis samt et halvpoeng på walkover, noe som gir en 14. plass med 4 poeng blant de 235 deltakerne.

SE OGSÅ: Alle norske resultater

I 5. runde så 48-åringen ut til å være skikkelig i trøbbel i sluttspillet mot en annen veteran, den amerikanske stormesteren Alexander Shabalov (2520). Agdestein klarte til slutt å redde et halvpoeng i et vanskelig sluttspill.

Norges nest beste spiller så langt, er Johan-Sebastian Christiansen (17) med 25. plass etter fire seire mot klart lavere rangerte spillere.

NTG-elev Lars Oskar Hauge (17) er et av de store norske håpene og var nær ved å ta karrierens største skalp i 5. -runde-partiet mot Dimitry Andreikin fra Russland. 26-åringen er for tiden rangert som nummer 21 i verden med en rating på 2735.

Hauge vant dronningen, men måtte innse at Andreikin hadde en viss kompensasjon med tårn og løper. Han klarte imidlertid ikke å finne en riktig vinstplan, så den sterke toppspilleren utlignet raskt. På slutten gjorde Hauge to svake trekk på rad, og valgte deretter å gi opp.

LES OGSÅ: Simen og Aryan leder stor norsk kontingent

Hauge har uansett gjort en sterk turnering så langt, med 3 poeng etter remiser mot sterke stormestere som Sabino Brunello og Hannes Stefansson.

Ellers er det verdt å trekke frem Kristian Stuvik Holm (18), som spilte remis mot Armenias toppspiller Gabriel Sargissian.

Norges nest ferskeste stormester Aryan Tari (16) har derimot ikke fått det til på Island. Først avga han remis mot klassekamerat Sebastian Mihajlov (16), før han var nær ved å tape et likt tårnsluttspill mot Tania Sachdev etter å ha presset for hardt. Partiet endte likevel remis. I 5. runde tapte han derimot for IM Alexandre Vuilleumier, som er 200 ratingpoeng lavere rangert.

Stormestrene Ivan Cheparinov, Gawain Jones, Abihjeet Gupta, og Sergei Movsesian leder turneringen med 4,5 poeng.

Turneringen fortsetter med 6. runde lørdag kl 12.00. Partiene kan følges via den offisielle hjemmesiden eller Chess24.

(Besøkt 1 326 ganger, 1 besøk i dag)