Simen og Aryan leder stor norsk kontingent i en av «verdens beste sjakkturneringer»

Reykjavik konserthus er spillested for storturneringen. Foto: Tarjei J. SvensenReykjavik konserthus er spillested for storturneringen. Foto: Tarjei J. Svensen

Over 20 nordmenn på startstreken.

av Tarjei J. Svensen

I dag starter storturneringen Reykjavik Open som i år arrangeres for 31. gang. Til tross for en 1. premie på skarve 5000 Euro, er det kjent som en av de mest velorganiserte og best likte blant sjakkspillere på elite- og amatørnivå. I 2014 fikk den 2. plass i en kåring av verdens beste åpne turneringer.

Hele 235 spillere fra hele verden er på plass i Islands hovedstad. Blant disse er verdensstjernene Shakhriyar Mamedyarov (2747) fra Aserbadsjan, russiske Dmitry Andreikin (2732) og Ungarns juniorstjerne Richard Rapport (2720) de høyest rangerte.

Det er 21 norske deltakere. Vår egen Simen Agdestein (2610) er på plass i sin første individuelle langsjakkturnering siden Fagernes Chess International i påsken i fjor. 48-åringen er rangert som nummer 12 i feltet. Det er også knyttet spenning til hva 20. rangerte Aryan Tari (2556) kan vise frem i sin nest siste opptreden som internasjonal mester.

16-åringen har gode minner fra sist gang han var på øyriket: Under EM for landslag i november sikret han seg stormestertittelen.

De unge NTG-talentene Kristian Stuvik Holm (18), Johan-Sebastian Christiansen (17), Lars Oskar Hauge (17) og Sebastian Mihajlov (16) er alle kapable til å kjempe om GM- og IM-napp om formen er på topp.

– Dette er et godt eksempel på hva Simen og NTG gjør best – gi utmerket internasjonal erfaring på gruppenivå. NTG er en fantastisk ressurs og gir muligheter for elevene. Jeg håper vi får se noen gode resultater, sier toppsjakksjef Jonathan Tisdall til Matt & Patt.

Rundene i Reykjavik starter 16:00 norsk tid og kan følges via Chess24 og med direktesending på Chess.com.

(Besøkt 1 300 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Simen og Aryan leder stor norsk kontingent i en av «verdens beste sjakkturneringer»"

  1. Nå har Lars Oskar en så klar fordel mot Andrejkin Dmitry (2732) at jeg føler meg sikker på at han vinner. Heia Lars Oskar!!

Stengt for kommentarer.