Feltet i årets Norway Chess er nær komplett

Norway Chess skal spilles på Scandic Hotell Forus i Stavanger. Foto: Tarjei J. Svensen

– Tviler på at vi får en sterkere timannsturnering i 2016 enn dette.

av Tarjei J. Svensen

norwaychess16Altibox Norway Chess har i dag offentliggjort de tre siste spillerne i årets turnering, som spilles i Stavanger fra 19. til 29. april.

De utvalgte er ukraineren Pavel Eljanov (2765), Sergey Karjakin (2760) fra Russland og indiske Pentaela Harikrishna (2758).

Det betyr at vi får et gjensyn med Karjakin (#13 i verden), som vant turneringen i 2013 og 2014. Eljanov (#11 i verden) og Harikrishna (#14) i verden) får sin debut i Norway Chess.

Dermed er ni av ti spillere klare for årets turnering. Tidligere er Magnus Carlsen, Vladimir Kramnik, Levon Aronian, Anish Giri, Veselin Topalov, Maxime Vachier-Lagrave bekreftet for den fjerde utgaven av Norway Chess.

– Jeg er veldig fornøyd med dette feltet. Jeg tviler på at det blir en sterkere timannsturnering i 2016 enn dette. Og det nesten uavhengig av hvem som vinner kvalifiseringsturneringen, sier Jøran Aulin-Jansson i Norway Chess til Matt & Patt.

Fra før er det bestemt at Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari, Nils Grandelius og Yifan Hou spiller om den siste plassen i en kvalifisering på Fagernes 23. – 26. mars.

Anand ble igjen invitert til Stavanger, men takket denne gangen nei.

Det blir ikke noe gjensyn med Anand i Stavanger. Foto: Tarjei J. Svensen

Det blir ikke noe gjensyn med Anand i Stavanger. Foto: Tarjei J. Svensen

– Han hadde ikke tid. Det var litt for få dager med familien. Det er helt fair. Han håper å komme tilbake i 2017.

– I og med at Anand ikke hadde tid, så er Harikrishna en svært interessant erstatter. Med tid så blir han sikkert Indias beste spiller også, sier Aulin-Jansson om 29-åringen som har tatt flere steg mot verdenstoppen det siste året.

Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura og Wesley So er alle opptatt med spill i det amerikanske mesterskapet, som foregår samtidig med Norway Chess.

– Vi sendte invitasjoner til noen fra USA. Dessverre krasjet det med det amerikanske mesterskapet, men jeg forstår deres svar.

norwaychess-programLES OGSÅ: – Litt irriterende om en nordmann ikke får friplassen

Arrangøren har dessuten offentliggjort nye nettsider, et klart løft i forhold til tidligere år. Det kan de nok takke den nye sponsoren Altibox for.

– Økonomien er fortsatt tight og anstrengt. Vi har hatt tre måneder mindre salgstid i år, men vi fått en treårig sponsor og det hjelper, sier Aulin-Jansson.

De seks første rundene i Norway Chess spiller på Stavanger Forum, mens de tre siste avvikles i flotte Stavanger Konserthus. Fredag 23. april og 26. april er hviledag.

Offisielle kommentatorer blir stormestrene Jan Gustafsson og Peter Svidler, regnet som to av verdens ledende kommentatorer.

I tillegg til hovedturneringen, blir det også skole- og barneturneringer i løpet av uken.

(Besøkt 2 252 ganger, 1 besøk i dag)