Urkedal etter ny seier på Mallorca: – Starten kunne ikke vært bedre

Frode Urkedal. Foto: Yerazik KhachatourianFrode Urkedal. Foto: Yerazik Khachatourian

22-åringen slo til igjen. Denne gang mot ratingfavoritten!

av Tarjei J. Svensen

Frode Urkedal har åpnet fantastisk i den lukkede stormesterturneringen Torneig internacional Ciutat de Manacor. I 2. runde mandag kveld slo 1911-spilleren til med seier over den topprangerte russiske stormesteren Vladimir Burmakin (2556) – med svarte brikker.

Urkedal står nå med 2 poeng og full pott på ferieøya. Dermed leder han også turneringen sammen med russiske Daniil Yuffa (2516) som også har vunnet begge partiene.

– Starten kunne ikke vært bedre, sier Urkedal, som likevel ikke er fornøyd med partiet sitt mot Burmakin.

Den dobbelte norgesmesteren har uansett fått en drømmestart i jakten på sitt tredje og avgjørende stormesternapp. Kravet er seks poeng på de ni rundene, hvilket betyr at fire av syv poeng vil gjøre 22-åringen til Norges 13. stormester.

Søndag vant han etter bare 18 trekk mot David Pardo Simon (2512) etter at svart dummet seg ut tidlig i åpningen.

LES OGSÅ: Norge kan få sin 13. stormester om en uke

Urkedal forteller til Matt & Patt at han er fornøyd med spilleforholdene på ferieøya, som ifølge yr.no viser 16 varmegrader og fint vårvær i den norske vinterferien.

– Det er gode spilleforhold her, med unntak av at det kan bli en del bråk fordi vi ikke sitter i et eget lokale, men over restauranten der frokost lunsj og middag spises.

Hvordan ser du på morgendagens parti nå?

– Det får vi se i morgen. Men jeg er jo optimist.

I 3. runde skal han ha hvit mot tredjerangerte Kiril Stupak (2537).

Salomon med 0,5 av 2

For Norges andre håp i klassen, Johan Salomon, gikk det ikke like bra mandag. 18-åringen tapte for FM Miguel Santos Ruiz (2418) etter å ha blitt lurt i åpningen. Han blir dermed stående med sitt halve poeng fra 1. runde.

Salomon og Urkedal møtes for øvrig i 7. runde fredag. Det kan bli et svært viktig parti for begge spillerne med tanke på et eventuelt stormesternapp.

SE OGSÅ: Resultater og rundeoppsett for turneringen

Den lukkede stormesterturneringen spilles med ni runder frem til søndag 28. februar. Hver runde starter 20:30, men det er dessverre ingen direktesendte partier.

(Besøkt 1 854 ganger, 1 besøk i dag)