Stormester herjet med «lynhai» i New York

Sjakkvideo tar av på nettet.

av Tarjei J. Svensen

Maurice Ashley er den første afro-amerikanske sjakkspilleren som oppnådde stormestertittelen i sjakk. 49-åringen, som opprinnelig er fra Jamaica, er også kjent som en særdeles energisk og populær sjakk-kommentator på de største turneringene i USA. I tillegg er han sjakktrener, foredragsholder og turneringsarrangør.

De siste årene har han travelt opptatt med Millionaire Chess i Las Vegas, som i år skal arrangeres for tredje gang med vanvittige én million dollar i premiefond. Selv amatører på nybegynnernivå har muligheten til å vinne store penger, akkurat som i poker.

Selv om Ashley ikke er så aktiv på sjakkbrettet som før, er han en habil sjakkspiller med 2440 i rating. Det fikk han vist i et bonusklipp fra «Tim Ferris Experiment», et amerikansk tv-show som kaller seg en blanding mellom Jackass og Mythbusters. Etter bare tre dager nærmer klippet seg én million visninger.

De såkalte chess hustlerne i Washington Square Park er beryktede for å loppe turister for penger. Mange av de er sterke spillere på elitenivå, selv om de kanskje ikke gir inntrykk av det. Ashley gir imidlertid lynhaien under en lekse han sent vil glemme.

Det er ikke første gang lynhaiene møter på uventet sterk motstand. I 2011 tok Magnus Carlsen en tur innom den beryktede parken og knuste en intetanende spiller i støvlene.

Nylig var også verdensmesteren en tur innom Venice Beach i Los Angeles, der en annen sjakkhai fikk sin livs sjanse. Men bildet Carlsen selv la ut på sin Facebook-side, ble en snakkis i sjakkverdenen av en helt annen grunn.

Everyday I'm hustlin'

Posted by Magnus Carlsen on Friday, 5 February 2016

(Besøkt 2 017 ganger, 1 besøk i dag)