Sjakkbloggen er historie

Nå endres navnet.

Etter drøyt ni måneder, 259 innlegg og 98.979 unike brukere har jeg tatt avgjørelsen om å flytte Sjakkbloggen over til nytt domene. Sjakkbloggen er nå historie og vil fra nå av ikke bli oppdatert. Forhåpentligvis vil jeg om kort tid få lagt inn en automatisk videresending til ny side slik at man ikke blir forvirret av to nettsider.

Det nye navnet er mattogpatt.no. Alle innlegg er allerede flyttet over hit, selv om alle kommentarene foreløpig ikke er helt på plass.

Matt & Patt med en nysgjerrig Henrik Carlsen i Wijk aan Zee i januar. Foto: Fiona Steil-Antoni.

Matt & Patt med en nysgjerrig Henrik Carlsen i Wijk aan Zee i januar. Foto: Fiona Steil-Antoni.

Det er flere grunner til at jeg nå gjør denne endringen. Først og fremst får jeg større kontroll over eget nettsted og står friere til å gjøre tekniske endringer. Et annet moment er at jeg nå kan rendyrke Matt & Patt som en sjakkside der flere bidrar med for eksempel debattinnlegg eller nyhetssaker. Det er en mangelvare, ikke bare i norsk sjakk, men også internasjonalt.

Da jeg sammen med United Bloggers (nå United Influencers) lanserte Sjakkbloggen under EnterCard Chess Qualifier i mai i fjor, ble jeg fortalt at det skulle satses stort på sjakk. Planen var et internasjonalt nettverk av sjakkbloggere som jeg skulle lede. Det var også gode muligheter for inntekter via annonser og såkalt content marketing, ble jeg fortalt. Undertegnede sto derfor uten vederlag for Norges Sjakkforbunds nettdekning i løpet av de fem dagene turneringen varte på selskapets bloggplattform.

Men selv om trafikken på Sjakkbloggen enkelte dager var helt oppe på nivå med Norges største bloggere, viste det seg at interessen for å ta samarbeidet videre var begrenset. Det er helt greit, men da tar jeg hatten min og går. 

Jeg klager ikke. Penger har for meg aldri vært motivasjon for å skrive om sjakk. Men faktum er at jeg ikke har tjent en krone så langt. Tvert i mot har det nesten utelukkende kostet meg i form av utgifter til for eksempel nytt utstyr og utenlandsreiser. For selv om jeg ikke har hatt inntekter fra nett til nå, så har jeg likevel tjent greit på sjakkrelaterte jobber – som igjen har finansiert deler av utgiftene.

Jeg har derfor et ønske om å ta det videre og lanserer derfor mattogpatt.no. Takk til deg som leser, og har du tips til saker, tilbakemeldinger eller ris/ros om det jeg skriver, så ta kontakt.

(Besøkt 1 462 ganger, 1 besøk i dag)