Syk Johan-Sebastian leder Nordisk mesterskap med et helt poeng

Foto: David Llada

Oppkast, hodepine og forkjølelse til tross: Vålerenga-spilleren har full pott.

av Tarjei J. Svensen

Ti unge norske spillere er for tiden i Kosta i Sverige og deltar i Nordisk mesterskap for ungdom.  Blant disse er Johan-Sebastian Christiansen vårt største håp som topprangert i eldste klasse A (17-20 år).

Christiansen ser ut til å innfri favorittstempelet. Etter fire runder har 17-åringen fra Sandefjord fire poeng og full pott, en ledelse på et helt poeng ned til nestemann. Nummer 2, 3 og 4 på rankinglisten er allerede unnagjort.

På Twitter skriver 17-åringen at han er plaget av sykdom.

Johan-Sebastian er ikke den eneste norske som henger med i toppen. Også Johannes Haug i klasse B (15-16 år) og Andreas Tenold i gruppe D (11-12 år) kjemper om medalje med 3 poeng og delt 2. plass.

SE OGSÅ: Alle norske resultater fra Nordisk

Ellers er det verdt å merke seg turneringens høyest ratede spiller, den danske 11-åringen Jonas Bjerre (2424). Stortalentet vekket oppsikt i Danmark da han ble landets yngste mesterspiller noensinnesom 9-åring. Per februar er han rangert som nummer to i verden under 12 år. Nylig tok han dessuten sitt første napp i IM-tittelen.

De to siste rundene i Nordisk mesterskap spilles søndag.

(Besøkt 1 317 ganger, 1 besøk i dag)