Caruana: – Hvis fem seire ikke er godt nok til 1. plass, hva kan jeg gjøre?

Men 23-åringen gir ikke opp kampen om Tata Steel Chess-trofeet.

av Tarjei J. Svensen (Foto: Yerazik Khachatourian)

Italiensk-amerikaneren vant partiet sitt over Loek van Wely i 12. runde i Tata Steel Chess og er et halvt poeng bak Carlsen. Dermed kan han fortsatt sikre delt seier i Tata Steel Chess dersom han tar et halvt poeng mer enn verdensmesteren i siste runde.

LES OGSÅ: Carlsen: – Kommer ikke til å spille helseløst i morgen

– Jeg kommer ikke til å ta noe hensyn til hvordan partiet til Magnus går, sier Caruana til Sjakkbloggen.

For 23-åringen har det gått litt opp og ned i Wijk aan Zee. Fem seire og ett tap for David Navara i 8. runde har det blitt. Men i 13. runde vant han et vilt parti.

– Jeg har ikke sett på dagens parti med en computer, så jeg aner ikke hvordan vi spilte. Men mot Navara spilte jeg et veldig dårlig parti, og mot Karjakin så rotet jeg bort en vunnet stilling. I går var jeg veldig heldig som ikke tapte etter å ha bukket, sier Caruana og tenker på partiet mot Mamedyarov der han reddet et halvpoeng med et nødskrik.

Caruana analyserer med van Wely. Foto: Yerazik Khachatourian

Caruana analyserer med van Wely. Foto: Yerazik Khachatourian

Mot van Wely fikk 23-åringen en behagelig stilling fra åpningen.

Fabiano Caruana. Foto: Yerazik Khachatourian

Fabiano Caruana. Foto: Yerazik Khachatourian

– Teorien sier at hvit vanligvis står bedre, men det er en veldig komplisert stilling.

Om morgendagens parti, sier Caruana smilende:

– Jeg vet virkelig ikke, vi får se, sier den sympatiske italiensk-amerikaneren.

Generelt sett, vil 2. plass være noe du er fornøyd med i en turnering som dette?

– Det kommer virkelig an på hvordan spillet mitt er i turneringen. Carlsen har en enorm score som +5 [antall seire minus antall tap journ. anm]. Hvis verken +4 eller +5 er nok til 1. plass, hva kan jeg gjøre? Men det er klart jeg vil vinne, avslutter amerikaneren.

13. – og siste runde i Tata Steel Chess starter 12:00 og kan følges på TV 2 Sportskanalen og på den offisielle siden.

SE OGSÅ:
(Besøkt 901 ganger, 1 besøk i dag)