Carlsen fikk ingenting til mot Mamedyarov

Fortsatt uten seier i sjakkåret 2016.

av Tarjei J. Svensen (Foto: Alina l’Ami)

Foto: Alina l'Ami

Foto: Alina l’Ami

Magnus Carlsen hadde vunnet de siste fire partiene over Shakhriyar Mamedyarov, sist i Qatar Masters Open i desember. Men i 4. runde i Tata Steel Chess tirsdag var Carlsen aldri i nærheten av å skape en målsjanse på aserbadsjaneren.

Partiet endte remis etter 36 trekk og 3,5 time.

Det er Carlsens fjerde halvpoeng av fire mulige i Tata Steel Chess. Selv om nordmannen ikke fikk ballen i mål denne gangen, er det betryggende å se at han heller aldri har vært i tapsfare i løpet av de fire partiene i Nederland. Det er dessuten verdensmesterens 26. strake parti uten nederlag.

Mamedyarov virket tilsynelatende godt forberedt til dagens parti, og slengte ut raske trekk i en slags Grünfeld-åpning. I analysen etterpå avslørte aserbadsjaneren imidlertid at han ikke hadde forberedt seg til partiet i det hele tatt.

Det etter skuffelsen fra partiet mot Eljanov, der han satte et helt tårn i slag i vunnet stilling.

SE OGSÅ: Alle partiene fra 4. runde

– Han har spilt godt til nå, synes jeg. Han har vist at han kan skape sjanser, men på en god og trygg måte, sa storesøster Ellen Carlsen i TV 2s sjakkstudio.

Yifan Hou tok sin første seier i turneringen i dag, da hun utspilte David Navara i et pent angrepsparti.

Den tidligere kvinneverdensmesteren, som skal spille VM-match mot Anna Muzychuk i mars, ofret et helt tårn for et par bønder og angrep.

Også Pavel Eljanov og Sergey Karjakin vant sine partier over henholdsvis Loek van Wely og Evgeny Tomashevsky.

En som burde vunnet, var Fabiano Caruana, som sto til klar vinst mot Anish Giri i sluttspillet, men ikke klarte å dra helpoenget i land.

tatar4

Dermed er verdensmester Carlsen fortsatt på skuddhold til ledende Caruana, ett poeng bak. Onsdag er turneringens første hviledag og neste runde spilles i Amsterdam torsdag 13:30.

Da skal Carlsen møte turneringens lavest rangerte Loek van Wely.

SE OGSÅ:
(Besøkt 409 ganger, 1 besøk i dag)