Høydepunktet på Qatar-avslutningen kom i Magnus Carlsens seierstale

Foto: David LladaFoto: David Llada

Så ble Qatar-triumfen feiret med kake og fotballkamp på tv.

av Tarjei J. Svensen (Foto: David Llada)

Qatar Masters Open endte akkurat slik vi ønsket. Verdensmester Magnus Carlsen avsluttet året på best mulig vis og vant sin sjette turnering i år, nummer 21 på fem år. En bedre avslutning på året kan det ikke bli.

– Det har gått opp og ned i år. Men jeg føler spillet satt brukbart her. Jeg fikk møte mange sterke spillere og kom egentlig bra i det. Jeg er veldig fornøyd, sa Magnus Carlsen til Sjakkbloggen.

Magnus etter å ha vunnet det første omspill-partiet. Foto: David Llada

Magnus etter å ha vunnet det første omspill-partiet. Foto: David Llada

Etterpå kalte han det en av sine beste turneringsprestasjoner i år, sammen med VM i hurtigsjakk og Shamkir-turneringen i april.

Avslutningsseremonien ble holdt i spillesalen kort tid etter omspillet. Arrangøren holdt taler, delte ut premier og Carlsen ble intervjuet av pressen.

– Jeg er veldig glad for at veldig glad for at Magnus vant turneringen. Og for å være ærlig, håpte jeg også på at det ble omspill. Men til slutt vant Magnus, og vi er alle glad for det, selv om jeg også vil rose Yu Yangyi for å ha kjempet så bra, sa turneringssjef Mohamed Al-Modhiaki i det offisielle intervjuet.

Han fortalte også at sponsorene er veldig fornøyde og at de er i gang med planleggingen til neste år.

Carlsen sammen med representater for arrangøren. Foto: Tarjei J. Svensen

Carlsen sammen med representater for arrangøren. Foto: Tarjei J. Svensen

Høydepunktet var nok uansett da Magnus Carlsen inntok podiet for sin seierstale:

Tusen takk til sponsorene og arrangøren for denne fantastiske turneringen. Det har definitivt vært en av årets sterkeste turneringer med tanke på deltakelsen fra sterke stormestere. Jeg hadde det veldig gøy med å spille, det og gå rundt i spillesalen og se på all den interessante sjakken som ble spilt. Noen ganger ble jeg imponert over det som ble vist, andre ganger ble jeg skuffet.

Jeg vil også takke familien min for at de kom hit med meg og til arrangøren for at de inviterte dem hit. De har hatt et fantastisk opphold her og det har vært en flott følelse for meg at de har vært her. Takk alle sammen, håper å se dere snart.

Carlsens familie har vært til stede under hele oppholdet, og har trolig bidratt sterkt til at verdensmesteren har fått den gode følelsen. Mellom rundene har han slappet av i bassenget – i tillegg til å spille litt fotball.

Carlsen feiret med familien i Qatar. Foto: David Llada

Carlsen feiret med familien i Qatar. Foto: David Llada

Underveis ble det også en tid til en liten privat samtale med Vladimir Kramnik, som i oktober avslørte at han hadde en liten treningssamling med verdensmesteren før VM i Berlin.

Kramnik i samtale med familien Carlsen. Foto: Tarjei J. Svensen

Kramnik i samtale med familien Carlsen. Foto: Tarjei J. Svensen

Til slutt ble det altså kakespising.

Foto: Tarjei J. Svensen

Foto: Tarjei J. Svensen

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 984 ganger, 1 besøk i dag)