Carlsen klarte ikke å bryte Giri-forbannelsen i dag heller

Remis for 11. gang på rad.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen er i delt ledelse i Qatar Masters Open etter en ny remis med hvit mot Anish Giri i 7. runde i dag.

Det er den 11. gang på rad at disse spiller remis. Nederlenderen vant det første partiet i 2011.

– Magnus ville veldig gjerne vinne. Seier ville ha vært bra for ham i sammendraget, sa Giri i det offisielle intervjuet etterpå.

Carlsens reaksjon da Giri avslo bondeofferet 24.Td5. Foto: David Llada

Carlsens reaksjon da Giri avslo bondeofferet 24.Td5. Foto: David Llada

Den nederlandske 21-åringen valgte i dag den samme varianten i Najdorf som Carlsen selv brukte til å slå Duda med i 4. runde. I det 8. trekket avvek han fra det partiet, og kom inn i en stilling som var omtrent i balanse. Carlsen valgte nyheten 14. Sd2 som tok sikte på å komme til c4.

Carlsen hadde på et tidspunkt mulighet til å ta gå for remis ved trekkgjentakelse, men valgte i stedet å spille på vinst med Td5. Det var et bondeoffer.

– Hvit får mer konkret spill med en gang. Det er en langsiktig bondeoffer. Jeg tror ikke hvit får umiddelbar fordel eller blir stående bedre der med bonde under, men han får muligheter siden stillingstypen endrer seg, sa superstormester Peter Svidler på den offisielle sendingen.

– Det er et veldig interessant valg av Magnus, han velger å fortsette å spillet i stedet for å ta en lett remis. Men det er jo ikke uvanlig for ham, sa Svidler.

Men da Carlsen unngikk trekkgjentakelsen, fikk Giri tilsynelatende god kompensasjon etter å ha ofret kvaliteten.

Carlsen måtte passe seg, men klarte å avvikle til et ganske likt tårnsluttspill. Kort tid etter ble partene enige om remis.

Carlsen er igjen noe heldig med utfallene i de andre partiene og bare russiske Sanan Sjugirov og aserbadsjaneren Shakhkriyar Mamedyarov vant på brettene under. De står dermed alle på 5,5 poeng.

På 5 poeng følger 16 spillere, blant annet Giri, Vladimir Kramnik, Wesley So og Sergey Karjakin.

topp-10

For Carlsen venter nå Mamedyarov med svart i 8. runde. Det er en spiller verdensmesteren har godt tak på, med seier i de tre siste oppgjørene.

Det går ikke like bra med Norges andre deltaker i Qatar. 17-årige Johan-Sebastian Christiansen tapte sitt femte parti på rad, denne gangen mot 14-årige WFM R. Waishali fra India.

Vålerenga-spilleren har møtt på tøff motstand i Doha, og dagens motstander var den første lavere rangerte spilleren.

SE OGSÅ:

 

(Besøkt 296 ganger, 1 besøk i dag)