Carlsens seiersrekke brutt, men leder fortsatt i Qatar

Ramirez: – Komfortabel remis for Magnus.

av Tarjei J. Svensen (Foto: Alla Oborina)

Magnus Carlsen. Foto: Katerina Savina

Magnus Carlsen. Foto: Katerina Savina

Magnus Carlsen seiersrekke ble brutt, men verdensmesteren hadde likevel få problemer med å Wesley So til remis med svart i 6. runde av Qatar Masters Open i dag.

– Det var en ganske komfortabel remis for Magnus i dag, sa stormester Alejandro Ramirez på den offisielle sendingen.

– Magnus spilte helt fint. Vi hadde følelsen av at han var i fare på et tidspunkt, sa Peter Svidler.

Dagnes parti fulgte kjent åpningsteori frem til Sos 18. trekk bxc4. Da avvek 22-åringen fra to partier spilt av Espen Lie, som har møtt dette to ganger med svarte brikker. Først gang i et parti mot Johan Salomon fra Fagernes i 2014, så et mot Lars Oskar Hauge i Sveins Minneturnering samme år.

LES OGSÅ: Short: – Carlsen har svart kritikerne

So fikk så en liten fordel i det som er kjent som Chigorin-varianten i Spansk åpning. Men 22-åringen klarte aldri å utnytte Carlsens svake bonde på d6 og partiet endte remis etter like over tre timer var passert og 39 trekk spilt.

Carlsen er glad i å ta seg en tur rundt om i spillelokalet for å se på andre partier. Foto: Alla Oborina

Carlsen er glad i å ta seg en tur rundt om i spillelokalet for å se på andre partier. Foto: Alla Oborina

13 spillere jager verdensmesteren

topp10-qatarDet er Carlsens 19. strake parti uten tap. Siste tap kom mot Yannick Pelletier i 5. runde i EM for landslag. 25-åringen står nå med 5 poeng, og er fortsatt i klar ledelse før 7. runde søndag.

Det ble ellers en remispreget dag på toppbordene i Qatar. Anish Giri var nok den som var nærmest, etter å ha fått en drømmestilling allerede fra åpningen mot den indiske stormesteren Surya Shekar Ganguly, kjent som en av Viswanathan Anands mange sekundater.

I sluttspillet sto han til klar vinst, men rotet bort seieren og måtte ta til takke med remis.

Heller ikke Vladimir Kramnik kom noen vei mot Shakhriyar Mamedyarov. Det er nå totalt 13 spillere som jager Magnus bakfra.

Søndag er det verdenstoer Giri som er Carlsens motstander. Verdensmesteren får glede av å spille med hvite brikker.

Anish Giri: Foto: Katerina Savina

Anish Giri: Foto: Katerina Savina

Carlsen vil nok være lysten på å snu den den negative scoren mot nederlenderen. Giri er nemlig en av få spillere som fortsatt har positiv score mot verdensmesteren. Etter 11 oppgjør er scoren én seier (fra det første møtet i 2011) til Giri, og ti remiser.

Et annet poeng er at også Giri er i kjempeslag for tiden. 21-åringen står uten tap på 34 partier.

Carlsen tok seg sammen etter dårlig start

Carlsen har virkelig tatt seg sammen etter den skuffende starten. Først ble det remis mot nummer 785 på verdensrankingen, så var verdensmesteren i trøbbel mot en 16-årig inder. Det partiet klarte han til slutt å vinne.

Men da var det slutt på problemene. Carlsen vant et flott parti over russeren Daniil Yuffa, så over den sterke junioren Jan-Krszystof Duda. Julaften ble det en feiende flott festforestilling over kineseren Chao Li.

– Jeg er godt fornøyd. Det var gøy å spille i dag, sa Carlsen til Sjakkbloggen.

– Jeg har aldri sykmeldt meg selv. Det går litt opp og ned. Men jeg er klar for jeg har funnet en viss trygghet i spillet, sa Carlsen til Sjakkbloggen.

Lørdag kveld er det for tredje gang klart for fotballkamp på én av de strøkne gressmattene i Qatar. Der vil Carlsen ganske sikkert være på plass – igjen.

SE OGSÅ:

 

(Besøkt 411 ganger, 1 besøk i dag)