Carlsen tilbake på topp etter praktseier i Qatar

Fikk skryt av Peter Svidler: – Dette er Magnus slik vi kjenner han.

av Tarjei J. Svensen (foto: David Llada)

Magnus Carlsen tok i dag sin tredje strake seier i Qatar Masters Open. Etter 3,5 time og 42 trekk ga den unge polakken Jan-Krzystof Duda opp.

– I dag var behandlingen hans av Najdorf veldig, veldig bra. Dette er Magnus slik vi kjenner han, kommenterte Peter Svidler om Carlsens dristige åpningsvalg.

Det åpnet altså med Najdorf, kjent som en dristig og aggressiv åpning for svart. Hvit spilte trolig feil i åpningen, og Carlsen klarte å utligne raskt. Etter det fikk han en komfortabel stilling.

LES OGSÅ: Jeg fikk to sjokk da jeg landet i Qatar

– Dette blir en vanskelig stilling for Duda å holde. Det er en veldig ubehagelig situasjon for han som objektivt sett står litt dårligere, kommenterer Peter Svidler på den offisielle sendingen.

En feil av svart førte imidlertid til at Carlsen ga fra seg fordelen i trekk 29. Etter Carlsens 31…a5 sto nok Duda best.

– Det var en bukk av meg, innrømte Carlsen etterpå.

Men kort tid etter, i voksende tidsnød, tillot den polske 17-åringen Carlsen et lekkert tårnoffer på b4. Da var det over og ut få trekk senere.

– Der gjorde han det lett for meg, sa Carlsen etterpå.

Det er verdensmesterens tredje seier i Qatar Masters Open, og han er nå for alvor med i tetstriden etter den skuffende starten.

Carlsen deler ledelsen med fire spillere på 3,5 poeng: Anish Giri, Chao Li, Wesley So og Maxim Matlakov.

17-årige Johan-Sebastian Christiansen tapte dessverre i dag etter en svært lovende stilling og blir dermed stående med 1,5 poeng.

I kveld har arrangøren invitert til fotballkamp like ved det enorme sportsanlegget i Doha. Der skal selvsagt Magnus Carlsen med.

5.runde spilles altså kl 13:00 julaften.

SE OGSÅ:
(Besøkt 289 ganger, 1 besøk i dag)