Norge avsluttet EM med tap

Polen ble for sterke.

av Tarjei J. Svensen

norway-polandDet ble ikke helt den avslutningen Norge håpet på i Europamesterskapet for landslag på Island. Det endte med et knepent 2,5-1,5-tap for Polen i siste runde etter tap på de to nederste bordene.

Det var Norges fjerde tap med knappest mulig margin i mesterskapet. Denne gangen var det unge mannskapet aldri i nærheten av å ta noe lagpoeng, men generelt sett har det vært mye stang ut i mesterskapet.

Det endte til slutt med 21. plass, et stykke bak forhåndsrangeringen som nummer 11. Verken Magnus Carlsen, Frode Urkedal eller Johan Salomon var i nærheten av å spille på nivået de kan på sine normale dager, og dersom bare én av disse hadde prestert over forventet score, ville resultatet sett veldig annerledes ut for Norge.

Verdensmesteren fikk Wojtaszek raskt ut av teorien og fikk så en behagelig stilling. Foto: Tarjei J. Svensen

Verdensmesteren fikk Wojtaszek raskt ut av teorien og fikk så en behagelig stilling. Foto: Tarjei J. Svensen

Frode Urkedal ble først ferdig av de norske etter å ha gjort noe veldig galt i åpningen.  22-åringen måtte gi seg etter bare 19 trekk for Mateusz Bartel på 3.bord.

Johan Salomon var ikke i slag i Reykjavik. Her mot Robert Kempinski i siste runde. Foto: Tarjei J. Svensen

Johan Salomon var ikke i slag i Reykjavik. Her mot Robert Kempinski i siste runde. Foto: Tarjei J. Svensen

Like etter måtte også Johan Salomon gi seg. Han ble sakte, men sikkert utspilt av Robert Kempinski. 18-åringen tapte med det sitt fjerde parti og vil nok helst glemme dette mesterskapet.

Til gjengjeld klarte Magnus Carlsen å avslutte en skuffende turnering med en pen angrepsseier over Radoslaw Wojtaszek, spilleren han tapte for i Tata Steel Chess i januar.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen

Aryan Tari avsluttet også med stil – en meget sterk remis mot Jan-Krzystof Duda.

Et sterkt resultat av Tari, som med halvpoenget sikrer seg en ratingfremgang på hele 19 poeng. Uoffisielt er 16-åringen nå på 2556.

norge-em4Selv om sluttplasseringen ble litt bak det vi kunne håpe på, er det uansett to ting å glede seg over. Først og fremst Aryan Taris prestasjon på 2700-nivå og GM-tittel, men også Jon Ludvig Hammer har gjort en sterk prestasjon med 5,5 poeng.

Russland hadde få problemer med å holde Ungarn til uavgjort og stakk av med en klar seier i EM. Russerne vant også kvinneklassen klart, hvilket betyr at de kopierer dobbeltseieren fra Hellas i 2007.

SE OGSÅ: Alle resultater

Sjakkbloggen kommer med mer om EM senere.

DSC_0039 DSC_0045 DSC_0052 DSC_0053 DSC_0064 DSC_0065 DSC_0068 DSC_0072

SE OGSÅ:
(Besøkt 304 ganger, 1 besøk i dag)