Tidenes nest største NM for ungdom: – Vi er overveldet!

Et av norsk sjakks viktigste arrangementer går av stabelen i helgen.

av Tarjei J. Svensen

I dag begynner et av norsk sjakks aller største og viktigste turneringer i Bergen, NM for ungdom med deltakere i alderen 5 til 25 år. Spillested er flotte Quality Hotel Edvard Grieg og arrangeres av Hordaland Skolesjakk, som ifølge bergensjakk.no består av skolesjakklubbene Askøy, Bergens, Hordvik, Sotra og Søråshøgda.

Det spilles seks runder i de to eldste klassene (17 – 25 år og 15 – 16 år) og sju runder i de fire andre klassene ned til klasse G (9 år og yngre). De to beste spillerne i klasse kvalifiserer seg til nordisk mesterskap for ungdom som arrangeres like over nyttår.

Bare timer før start er det 390 påmeldte deltakere. Det gjør mesterskapet til det nest største noen gang, bare slått av Stavangers 414 i fjor.

Nesten alt klart dagen før NM på Quality Grieg. Foto: Ole Valaker

Nesten alt klart dagen før NM på Quality Grieg. Foto: Ole Valaker

Ole Valaker er leder for arrangementet og sier responsen er over all forventning.

Vi er overveldet over deltakelsen. Rekord i KM og dette nå. Vi hadde håpet på 350.

Journalisten og tidligere leder i Ungdommens Sjakkforbund er hovedansvarlig for arrangementet og har stått på dag og natt for å komme i mål. I tillegg bidrar 30 personer i ulike roller.

I år er dessuten premiebordet større enn noen gang. Den totale verdien er anslått til å være på utrolige 170.000 kroner. Mye takket være Internet Chess Club, som bidrar med gratis medlemskap til alle deltakerne i tillegg til årsabonnement til et lotteri.

I tillegg blir det utdeling av skjønnhetspremier hver runde, Magnus Carlsen-skattejakt, gratis transport fra Flesland og lotterier med flotte premier.

Sjakkbloggen vil være til stede i Bergen lørdag og søndag og skrive rapporter i løpet av helgen.

SE OGSÅ:
(Besøkt 224 ganger, 1 besøk i dag)