Spiller Magnus Carlsen mot Jon Ludvig Hammer i morgen?

Toppsjakksjefen: – Det ville vært fantastisk.

av Tarjei J. Svensen

I dag offentliggjøres det hvilke spillere som skal møtes i helgens store serieåpning i Eliteserien i sjakk. Mens eliteserielagene i fjor kunne vente inntil én time før start fredag, vil det fra denne sesongen bli klart allerede torsdag ettermiddag før hver spillehelg.

Oppsettet kommer en gang mellom 16 og 18 torsdag, sier turneringssjef i Norges Sjakkforbund Henrik Sjøl til Sjakkbloggen.

LES OGSÅ: Eliteserien får nytt spillested

I de tre første rundene skal følgende lag møtes:

1. runde (fredag 18:00):
Tromsø – Black Knights
Vålerenga – Sotra
Stavanger – OSS
Asker – Bergens
SK 1911 – Trondheim

2. runde (lørdag 12:00):
Tromsø – Vålerenga
Sotra – Stavanger
Bergens – SK 1911
OSS – Asker
Black Knights – Trondheim

3. runde (søndag 10:00):
Vålerenga – Black Knights
Stavanger – Tromsø
Asker – Sotra
Trondheim – Bergens
SK 1911 – OSS

Hele oppsettet og laglistene kan du se på Norges Sjakkforbunds sider.

Spiller Magnus?

It would be fantastic. Magnus is very much a people's champion, as shown by his appearances at the Norwegian championship, and to play in the series would be exciting for all participants, not to mention great PR for an increasingly strong event.

Magnus Carlsen og Evgeny Romanov i såkalt sjokk-sjakk på NTG. Foto: Tarjei J. Svensen

For første gang spekuleres det i Sjakk-Norge på om Magnus Carlsen vil stille opp for Stavanger i serieåpningen. Det vil i så fall være andre gang han stiller opp etter å ha nådd verdenstoppen.

Hammer og Carlsen på Flor & Fjære i sommer. Foto: Tarjei J. Svensen

Hammer og Carlsen på Flor & Fjære i sommer. Foto: Tarjei J. Svensen

I mars i fjor møtte Carlsen overraskende opp under opprykkskampen i Nordstrand Sjakklubbs lokaler der Stavanger kjempet om en plass i Eliteserien. Verdensmesteren vant sitt parti over den bulgarske stormesteren Vladimir Georgiev og hjalp med det klubben til plass i det gode selskap.

I 1.runde fredag skal Stavanger møte Oslo Schakselskap som har Jon Ludvig Hammer som ankermann på 1.bord. Det vil være en utmerket sjanse for å få satt brikkene på plass og hevnet tapet fra siste runde i Norway Chess der Carlsen tapte for sin sekundant og kompis.

Ifølge kilder Sjakkbloggen har snakket med, er det gode sjanser for at Carlsen faktisk debuterer i norsk Eliteserie.

Toppsjakksjef Jonathan Tisdall håper Carlsen er på plass på Scandic Holmenkollen hotell fredag.

Det ville vært fantastisk. Magnus er på mange måter folkets mester, noe han har vist med opptredene sine under Landsturneringen. Det ville vært spennende for alle deltakerne og ikke minst veldig god PR for en stadig sterkere turnering.

Spilte sjokk-sjakk på NTG

Sara sammen med sin gode venninne Kimia. Foto: Tarjei J. Svensen

Sara sammen med sin gode venninne Kimia. Foto: Tarjei J. Svensen

Onsdag var verdensmesteren innom Simen Agdesteins sjakklinje på NTG sammen med blant andre Vålerengas russiske stormester Evgeny Romanov. Senere ble Carlsen sittende å spille sjokk-sjakk i flere timer med elevene i klasserommet.

Til slutt ble det en klar seier til laget til Johan-Sebastian Christiansen og Lars Oskar Hauge, men stemningen underveis var høy mens humoren derimot var lav.

Nivået på spillerne i klasserommet var usedvanlig høyt. Av de 13 som var innom, var snittratingen imponerende 2350. For første gang var tre verdensmestere samlet på NTG. I tillegg til Carlsen, er Romanov verdensmester under 10 år.

Også iranske Saradasat Khademalsharieh (18) var innom, for anledningen på besøk med venninnen Kimia Moradi. Hun er internasjonal mester og tidligere verdensmester for jenter under 12 år. For tiden er hun rangert som nummer sju i verden jenter under 20 år med en rating på 2402.

Sjakkbloggen oppdaterer saken med mer informasjon og kommer med stor forhåndssak på Eliteserien senere.

(Besøkt 1 381 ganger, 1 besøk i dag)