Sotra la navnet på klubben ut på auksjon. Nå er de solgt for én krone

Det blir ingen navneendring. Foto: Skjermdump qxl.no

Men klubblederen nekter for auksjonstabbe.

av Tarjei J. Svensen

Denne helgen begynner en ny sesong av Eliteserien i sjakk. Ti av Norges beste klubber skal kjempe om å bli seriemester i løpet av tre helger frem til mars neste år.

Et av lagene som stiller, er nykommeren Sotra sjakklubb utenfor Bergen. Laget kvalifiserte seg til det gode selskap sammen med Trondheim sjakkforening via en kvalifisering over nettet.

I et forsøk på å skaffe inntekter, la Sotra i forrige uke navnet sitt ut på auksjon på den populære tjenesten QXL. Her inviterte de potensielle sponsorer til å legge inn bud på eliteserienavnet til det de omtaler som «antagelig Norges mest medieomtalte sjakklubb».

Lagleder for Sotra sjakklubb Gisle Bjugn sa følgende i en uttalelse:

– Vi aner ikke hva navnet på laget kan være verdt. Kanskje vi får et jubelbud, og kanskje ingen i det hele tatt. Vi vet ikke uten å ha forsøkt.

Mandag ettermiddag gikk budfristen ut. Og prisen på budet som er juridisk bindende for Sotra? Én krone.

Det er kanskje ikke helt på nivået som klubben håpte på, men budet er bindende for klubben. Det ble aldri lagt inn et minstebud i auksjonen.

Asbjørn Ottesen Steinskog. Foto: Privat

Asbjørn Ottesen Steinskog. Foto: Privat

Budvinner: – Jeg driver og vurderer navnet nå

Den heldige budgiveren som nå har kjøpt retten til å bestemme eliteserienavnet på klubben heter Asbjørn Ottesen Steinskog og er fra Stavanger. 23-åringen var den eneste som la inn bud.

Ottesen Steinskog er lattermild når Sjakkbloggen tar kontakt.  Han er fast innstilt på å følge opp saken ovenfor Sotra og vurderer nå å bruke sitt eget navn.

– Jeg driver og vurderer navnet nå. Jeg er åpen for forslag fra andre.

23-åringen er selv sjakkspiller og står også bak den nye siden sjakkrating.no.

Gisle Bjugn. Foto: Yerazik Khachatourian

Gisle Bjugn. Foto: Yerazik Khachatourian

Sotra: – Vi må godkjenne navnet først

Da Sjakkbloggen informerer om at det er Ottesen Steinskog som har vinnerbudet, og at vedkommende ønsker å følge opp saken, vil ikke Sotra-kaptein Bjugn innrømme å ha begått en auksjonstabbe.

– Det er bare morsomt om noen bruker sitt eget navn. Vi må uansett godkjenne navnet i styret.

Sotra er forberedt på det som vil komme.

– Vi er selvfølgelig entusiatiske om noen vil navngi Eiteserielaget vårt, og vi kan godt hete «Asbjørn United/Sotra SK». Vi har humor og dette er bare moro.

– Per i dag er det vel kun SOSS Selvaagbygg som har gjort noe lignende, og som nykommer i Eliteserien bringer vi gjerne med oss nye tanker og ideer.

– 1.runde i Eliteserien begynner fredag kl. 18.00 og navnet vil være klart til da.

Så gjenstår det å se hva det ender på til slutt. Har du forslag til navn på Sotra?

(Besøkt 708 ganger, 1 besøk i dag)