Det er én ting en sjakkspiller alltid bør huske før partiet …

To sjakkspillere gikk rett i fella.

Det er blitt alt for lite bloggings denne uken. Det beklager jeg sterkt. For det er veldig mye å skrive om, og alt for lite tid til overs. Men av 11 upubliserte innlegg, håper jeg i alle fall til å publisere 4-5 av i løpet av den neste uken.

Årsaken er rett og slett at jeg siden onsdag har vært opptatt som turneringsleder i Oslo Schakselskap. Fem dager går med til å arrangere sjakkturnering for 38 sjakkspillere i alderen 11 til 70 år. Som turneringsleder er det ikke så mye å gjøre, annet enn å registrere resultater på datamaskinen, passe på at rundene blir satt opp riktig og at folk følger regler, men noen må gjøre det.

Men det er ikke bare jeg som må passe på reglene. Det må spillerne også!

En av reglene er at mobiltelefoner skal være avslått under partiene. Hovedgrunnen til det er for å unngå at noen bruker den til å jukse med et sjakkprogram. Om en telefon lager den minste lyd, vil partiet dømmes til tap.

Det er sjakkturnering med 40 deltakere. Det er helt stille og alle sitter i dyp konsentrasjon. Så ringer telefonen. Ikke bare én, men to ganger!

Den ene spilleren i turneringen reagerte litt uvanlig. Han slo ikke av telefonen slik de fleste andre gjør når den pinlige situasjonen først oppstår. Han svarte på samtalen ved brettet! Til stor forbauselse fra de andre spillerne.

Den andre spilleren hadde slått av telefonen slik man skal gjøre, men glemte at alarmen var satt på 13:30 hver lørdag. Og det i en stilling som var vunnet i løpet av de neste trekkene.

De to spillerne er ikke de eneste som har tapt på det som tidligere var kjent som Nokia-gambiten. Tidligere verdensmester Ruslan Ponomariov ble i 2003 dømt til tap i et parti mot svenske Evgenij Agrest da telefonen hans ringte.

Det var moren som skulle gratulere ham med dagen.

Moralen er: Husk å skru av telefonen før partiet!

(Besøkt 182 ganger, 1 besøk i dag)