Hvem er egentlig Matt & Patt?

Jeg løfter VM-pokalen i Sotsji i 2014. I bakgrunnen skimtes Anand.

Jeg løfter VM-pokalen i Sotsji i 2014. I bakgrunnen skimtes Anand.

Noen av mine lesere, vet allerede utmerket godt hvem jeg er. Men andre, som kanskje nylig har begynt å interessere seg for sjakk, vet det ikke like godt. Jeg tar derfor en rask gjennomgang for nye lesere.

Mitt navn er altså Tarjei Joten Svensen og jeg er en 34-årig moldenser som har vært aktiv i det norske sjakkmiljøet i over 15 år. I tillegg til å være en relativt aktiv spiller på mesternivå, er jeg også sjakkdommer, organisator og sjakkjournalist på fritiden. I to tiår, har jeg reist rundt på turneringer i Norge og utlandet.

Ekte sjakkjournalistikk er noe som mangler i norsk (og internasjonal) sjakk. Jeg har derfor et ønske om å kunne skrive om ting som interesserer folk utenfor den indre sjakksfære. Jeg kjenner de fleste som er verdt å kjenne i det norske og internasjonale sjakkmiljøet, og har dermed opparbeidet meg et godt kontaktnett.

Sjakkbloggen.no er foreløpig er et hobbyprosjekt som drives på siden av min faste jobb som frontredigerer i SOL. Det trives jeg godt med. Men jeg skulle gjerne hatt mer tid til å skrive enda mer. Dessverre strekker ikke tiden alltid til.

Det er imidlertid et lite håp om å en eller annen gang i fremtiden å kunne drive Sjakkbloggen på fulltid. Vi får se hva som skjer.

Jeg har opplevd mye. Høydepunktet som sjakkentusiast var nok opplevelsen i Chennai 2013 da Magnus Carlsen ble verdensmester.

Her er noen andre høydepunkter i min sjakklige karriere:

 • 1998-2001: Gikk på Simen Agdesteins sjakklinje på NTG, ansvarlig for NTG Sjakks nettside
 • 2001-2005: Formann Molde Sjakklubb, drev også den offisielle nettsiden
 • 2001: Kretsdommer Norges Sjakkforbund
 • 2003-2004: Sjakktrener på SFO
 • 2004: Initiativtaker/arrangør Landsturneringen i sjakk i Molde
 • 2005: Fikk vunnet stilling mot Magnus Carlsen i et ratet sjakkparti
 • 2005: Skrev artikkel om Magnus Carlsen for ChessBase
 • 2006: Teknisk ansvarlig Norsk Sjakkblad
 • 2006-2014: Styremedlem/turnerings- og nettansvarlig Oslo Schakselskap
 • 2009: Oppnådde den høyeste registrerte internasjonale rating: 2141
 • 2010: Registrerte Twitter-konto
 • 2011: Fikk 75 av 78 poeng på FIDEs dommerkurs
 • 2013: Medhjelper FIDE World Cup i Tromsø
 • 2013: Til stede i Chennai da Magnus Carlsen ble verdensmester
 • 2014: Skrev artikkel for den indiske avisen New Indian Express
 • 2014: Bidragsyter i flere artikler til sjakknettstedet Chess24.com
 • 2014: Sjakkjournalist/sosiale medier-asvanrlig Sjakk-OL i Tromsø
 • 2014: Til stede i Sotsji da Magnus Carlsen forsvarte VM-tittelen
 • 2015-2016: Vert for VGs sjakksendinger
 • 2015-?: Sjakkbloggen.no oppstår
 • 2015: Nettansvarlig under EnterCard Chess Qualifier
 • 2016: Sjakkbloggen blir til Matt & Patt
 • 2016: Gjest på NRKs sending under VM-matchen mellom Magnus Carlsen og Sergey Karjakin
 • 2017: Norges Sjakkforbunds hederstegn i gull

Har du ris/ros, tips, kommentarer, sponsorforespørsler eller andre ting du vil ta opp med meg, er det bare å ta kontakt.

Og følg meg gjerne på Twitter!

(Besøkt 735 ganger, 1 besøk i dag)