Tromsø-duoen Monika (17) og Tor Fredrik (13) EM-sjokkerer

To norske med full pott!

av Tarjei J. Svensen

Tre runder er spilt av EM for ungdom i Kroatia der Norge stiller med 22 deltakere og tre sjakkmusketerer som er med som trenere.

Sjakkbloggen utropte i forhåndsomtalen internasjonal mester Johan Salomon til den eneste norske medaljekandidaten i turneringen. Men nå ser det ut som Tromsøs Monika Machlik ikke er helt enig i det.

Den 14. rangerte 17-åringen er nemlig i en sensasjonell delt ledelse i klassen jenter under 18 år. Machlik har startet med tre seire av tre mulige og har dermed fått en kanonstart før 4.runde torsdag.

Det mest imponerende var nedspillingen av topprangerte Adela Velikic i 2.runde. Serberen med 2381 i rating er rangert som nummer 11 i verden blant jenter under 20 år. Mot Monika fra Tromsø ble hun derimot veid alt for lett.

Partiet kan spilles gjennom hos Sjakknytt.

EM for ungdom spilles i Porec, Kroatia. Foto: EM for ungdoms offisielle side

EM for ungdom spilles i Porec, Kroatia. Foto: EM for ungdoms offisielle side

Monika er ikke den eneste Tromsø-spilleren som imponerer. Også Tor Fredrik Kaasen (13) har tatt tre strake seire mot sterk motstand i klassen U14.

Det store norske håpet Johan Salomon fått en godkjent start med 2,5 poeng i U18, mens Johan-Sebastian Christiansen foreløpig har 2 poeng etter å ha tapt i 1.runde.

Vi merker oss dessuten gode resultater av Kimiya Sajjadi (2 poeng i jenter U18), Isak Sjøberg (2 poeng i U12) og Ulrikke Langvik (2,5 i jenter U12) så langt.

Sjakkbloggen kommer tilbake med flere rapporter i løpet av turneringen.

SE OGSÅ:

Alle foto: EM for ungdoms offisielle side

(Besøkt 616 ganger, 1 besøk i dag)