Aryan Tari sliter med å få ballen i mål i junior-VM

Foto: Maria Emelianova

Uten seier siden 6.runde.

av Tarjei J. Svensen

Det norske håpet Aryan Tari har ikke helt klart å få fart på brikkene i junior-VM som er i ferd med å avsluttes i Khanty-Mansiysk i Russland i disse dager.

Etter 11 av 13 runder, har 16-åringen gjort det litt under forventet score og står med 6 poeng. Det holder til en foreløpig 23. plass før de to siste rundene mandag og tirsdag.

SE OGSÅ: Alle Sjakkbloggens saker om Aryan Tari

Siden Sjakkbloggens forrige rapport fra junior-VM, har Tari spilt fire remiser og tapt ett parti. Stortalentet lå godt i rute til å ta sitt andre napp i stormestertittelen, men ødela sjansene først med remis i 9.runde mot en lavere rangert litauer før det andre tapet i turneringen kom i 10.runde mot nederlandske Jorden van Foreest (2541).

Aryan i samtale med en deltaker. Foto: Maria Emelianova, wjcc2015.fide.com

Aryan i samtale med en deltaker. Foto: Maria Emelianova, wjcc2015.fide.com

I 11.runde ble det «bare» remis for en østerriksk spiller på 2300-tallet. 16-åringen har hatt flere svært fordelaktige stillinger i remispartiene, men hatt problemer med å finne de avgjørende trekkene.

Den førsterangerte polske stormesteren Jan-Krzystof Duda (2645) leder med 8,5 poeng, foran Mikhael Antipov (2538) og Francesco Rambaldi (2540) på 8 poeng. De to førstnevnte er spillere Tari tidligere har slått, så han er ikke så langt unna nivået til de beste.

Tari har uansett alle muligheter til å havne på pluss-siden ved å vinne sine to siste partier. 12.runde spilles mandag fra 12:00 norsk tid og Tari skal ha hvit mot FM Pierre Barbot (2455). Partiet kan følges blant annet via Chess24.com.

SE OGSÅ:
(Besøkt 714 ganger, 1 besøk i dag)