Ny Magnus Carlsen-video setter fart på sekundantryktene

Rival er med på verdensmesterens treningsleir i USA.

av Tarjei J. Svensen

Tirsdag i forrige uke reiste Magnus Carlsen til USA på treningsleir. Verdensmesteren tar oppladningen til Sinquefield Cup, den andre superturneringen i Grand Chess Tour, i New York-området. Søndag kveld norsk tid spilles 1.runde i St. Louis.

Carlsen befinner seg i Southampton utenfor New York.

Carlsen befinner seg i Southampton utenfor New York.

25-åringens faste hjelper, den Litauen-bosatte dansken Peter Heine Nielsen, var ikke med til Stavanger, men er på plass denne gangen.

Til Sjakkbloggen er manager Espen Agdestein naturlig nok ordknapp om resten av teamet.

Jeg kan ikke si hvor mange. Men det er en liten gruppe med, blant andre Peter Heine og faren Henrik. De blir også med til Sinquefield Cup. Mer enn det kan jeg ikke kommentere.

Det har tidligere vært mye hemmelighetskremmeri rundt de andre brikkene på Carlsens sekundantteam. Men etter VM-matchen mot Anand i Sochi i fjor ble toppspillerne Michael Adams og Laurent Fressinet avslørt som to av hjelperne. Jon Ludvig Hammer var dessuten med som sekundant og koordinator, som i 2013.

I mai kom det også frem at den kinesiske verdensstjernen Ding Liren var med på treningsleiren til Oman som oppladning før Shamkir Chess.

Får Magnus Carlsen hjelp fra rivalen?

Og i dag publiserte Carlsen også en video fra treningsleiren i Southampton utenfor New York på sin Facebook-side. Videoen, som i skrivende stund er sett 82.000 ganger, setter fart på ryktene om at teamet kan være utvidet med flere spillere:

I bane 1, Magnus Carlsen. I bane 2, Peter Heine Nielsen. Og i bane 3: Levon Aronian. Dyr, gjør dere klare. Klar, ferdig gå, sier en ukjent kameramann.

Carlsen i hard trening. Foto: Facebook

Carlsen i hard trening. Foto: Facebook

Her kan du se videoen

Det er ikke kjent om den armenske superstjernen Levon Aronian har en rolle i forberdelsene, eller om han bare er med som gjest. Men det er uansett overraskende å se to rivaler sammen rett før en turnering der begge skal delta. Konkurrenter pleier å holde brikkene tett til brystet rett før turneringer for ikke å avsløre for mye av forberdelsene.

Selv om de beste spillerne stort sett har et godt forhold til hverandre, er de først og fremst rivaler.

Jeg har av og til kontakt med Magnus i løpet av turneringer, men det er generelt vanskelig å være venner med sjakkspillere. Det virker som det alltid er noe de gjemmer, sa Aronian til TV 2 i fjor.

33-åringen har falt som en stein på verdensrankingen det siste halvannet året, men er fortsatt blant topp 10 og deltar i alle turneringene i Grand Chess Tour.

Levon Aronian fra møtet med Jon Ludvig Hammer i lynsjakk under Norway Chess i år. Foto: Tarjei J. Svensen

Levon Aronian fra møtet med Jon Ludvig Hammer i lynsjakk under Norway Chess i år. Foto: Tarjei J. Svensen

De to rivalene har hatt et godt forhold helt siden de møttes første gang under 1.runde i VM i Libya i 2004. Den matchen gikk Aronian seirende ut av.

De siste årene har Carlsen imidlertid hatt svært god kontroll på armeneren. I Norway Chess vant verdensmesteren etter en gigatabbe av Aronian i tidsnøden og Carlsen uten tap siden Linares i 2009. Siden har Magnus blant annet spilt på hans armenske lag Mika i Europacupen og vært gjest hos Aronian hjemme i Armenia.

Sjakkbloggen har vært i kontakt med manager Agdestein, som ikke vil kommentere videoen nærmere.

Superturneringen starter med 1.runde søndag 23.august klokken 20:00 og vises på TV 2 Sportskanalen..

 

(Besøkt 801 ganger, 1 besøk i dag)