«Do you want to die?»

Varmt i Sitges.

Det høres veldig dramatisk ut. Men spørsmålet jeg fikk kom altså fra en lokal servitør. Jeg ble anbefalt å sitte inne, men ville helst sitte ute i sola.

«Do you want to die?»

sitges

Ja, var svaret mitt. Det ville jeg. jeg hadde jo tross alt gått 1,5 kilometer i 30 varmegrader med masse bagasje i jeans og skjorte. Da burde jeg tross alt tåle litt sol også.

Som leserne av Sjakkbloggen selvsagt har fått med seg, så er ferien i gang. Jeg har ankommet Sitges, cirka tre mil utenfor Barcelona. Med sine 17 (!) strender er den lille byen naturlig nok populær blant badeturister. Det er også et populært sted for homofile, hører jeg. Og blant norske sjakkspillere.

Det spørs om det ikke blir en tur på stranda en dag. Den er lang. Veldig lang. Foto: Tarjei J. Svensen

Det spørs om det ikke blir en tur på stranda en dag. Den er lang. Veldig lang. Foto: Tarjei J. Svensen

Jeg liker å bo godt på ferie. Dessverre var jeg noe sent ute med å bestille. I mellomtiden gikk prisene i været.

Men da fant jeg dette hyggelige hotellet.

DSC_0395

Og ble møtt av en papegøye som åpenbart har lært seg å posere for kamera.

DSC_0406

For første gang har jeg et hotellrom med egen inngjerdet bakgård.

bakgård

Men det er ikke bare ferie her. Jeg skal tross alt spille litt sjakk også. Og når jeg først skal spille, så vil jeg gjerne bruke litt tid på det. Tid jeg ikke har hatt for mye av. Men nå har jeg sjansen. I sommerferien.

Jeg har spilt to ganger i Barcelona, i Open de Sants, en av de største åpne turneringene som arrangeres i slutten av august. Turneringen i Sitges er en del mindre og svakere. Her er jeg rangert som nummer 59 blant de 92 deltakerne.

Her skal det gjøres mange gode og dårlige trekk. Foto: Tarjei J. Svensen

Her skal det gjøres mange gode og dårlige trekk. Foto: Tarjei J. Svensen

Det er ni stormestere med, hvorav to av de er norske. Stormester Leif Erlend Johannessen spiller sammen med samboer og medredaktør Yonne Tangelder. Det gjør også Norges ferskeste stormester Torbjørn Ringdal Hansen, som sammen med samboer Ida Landsverk er tilbake fra seilturen på Island.

Spennende blir det også å følge tenåringene Lars Oskar Hauge og Johan Salomon som jakter napp i titler. Følg med, følg med!

På stranda i Sitges er det liv fra morgen til kveld. Noen av badegjestene er også nakne. Foto: Tarjei J. Svensen

På stranda i Sitges er det liv fra morgen til kveld. Noen av badegjestene er også nakne. Foto: Tarjei J. Svensen

Frister dette, kanskje? Foto: Tarjei J. Svensen

Frister dette, kanskje? Foto: Tarjei J. Svensen

(Besøkt 180 ganger, 1 besøk i dag)