Endelig ferie!

Men jeg har en gladmelding til deg.

Fredag ettermiddag 17.juli og jeg kan offisielt erklære tre og en halv ukes ferie for åpnet. Som fast leser av Sjakkbloggen ble du helt sikkert veldig skuffet nå. Jeg har imidlertid en gladmelding som nok redder deg fra sjokket.

Sjakkbloggen tar ikke ferie. 

Ferien er kun fra jobben som fortsatt betaler regningene mine, den i SOL.no. For dere lesere på Sjakkbloggen blir alt (nesten) som normalt. Det skal nemlig skrives, blogges og fotograferes som aldri før. I alle fall er det planen.

Sjakkbloggens neste stoppested vekker allerede internasjonal oppmerksomhet.

Svaret er ja. Jeg kan herved avsløre at jeg tirsdag reiser til Sitges, ca 35 kilometer utenfor Barcelona, for å delta i den internasjonale turneringen 41. Open Internacional d’Esacs Vila de Sitges.

Sitges er en turistby ca 35 kilometer utenfor Barcelona, spesielt populært som et feriested for homofile. Foto: visitsitges.com

Sitges er en turistby ca 35 kilometer utenfor Barcelona, spesielt populært som et feriested for homofile. Foto: visitsitges.com

Det blir ikke så mange turneringer mellom all jobbingen. Men når det først skal spilles, så skal det gjøres ordentlig. Det er snart et år siden sist. Da gikk det ganske så bra. Denne gangen er formen langt mer usikker, men en plassering over forhåndsrangeringen vil være godkjent.

Jeg blir ikke alene i Sitges. Stormesterne Leif Erlend Johannessen og Torbjørn R. Hansen med sine sjakksamboere Yonne Tangelder og Ida Landsverk er på startstreken. Det er også de unge stjerneskuddene Lars Oskar Hauge og Johan Salomon som jakter napp i IM- og GM-tittelen. Det blir en perfekt anledning for meg til å dokumentere det hele.

Enda mer om Landsturneringen i vente

Sjakkbloggen har den siste måneden skrevet 25 artikler om årets Landsturnering i sjakk. Det har vært en suksess med gode tilbakemeldinger og lesertall.

Men det blir mer. I løpet av helgen kommer vi med oppsummeringen av arrangementet med kommentarer fra arrangør og deltakere.

I tillegg prøver vi å følge den ferske norgesmesteren Aryan Tari i Iran. Norgestoer Jon Ludvig spiller sammen med 102 andre nordmenn i Politiken Cup i Danmark.

Det er bare å glede seg.

Hvor skal du spille sjakk i ferien? Del gjerne dine sjakkferieplaner i kommentarfeltet.

(Besøkt 467 ganger, 1 besøk i dag)