Magne og Joachim skal spille sjakk i (minst) 42 timer og sette ny verdensrekord

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /customers/5/6/3/mattogpatt.no/httpd.www/wp-content/themes/mh_newsdesk/includes/mh-custom-functions.php on line 123

Porsgrunningenes verdensrekordforsøk er nær ved å gå i vasken. Nå er brikkene i ferd med å komme på plass, men duoen trenger fortsatt din hjelp.

Mandag setter internasjonal mester Magne Sagafos og mesterspiller Joachim Berg-Jensen i gang med et spektakulært verdensrekordforsøk på Scandic Forus Hotell i Stavanger, samme sted som Norway Chess spilles.

Magne satte like så godt i gang med forberedelsene til rekordforsøket ved ankomst Stavanger. Foto: Gegga

Magne satte like så godt i gang med forberedelsene til rekordforsøket ved ankomst Stavanger. Foto: Gegga

De skal duoen forsøke å slå den nåværende Guinness-rekorden satt i Tyskland i 2010 med å spille sjakk mot hverandre i over 40 timer og 20 minutter!

The longest chess marathon lasted 40 hr 20 min between Daniel Häußler and Philipp Bergner (both Germany) at the old town hall in Ostfildern, Germany, between 17-19 December 2010. Häußler won 191 matches to Bergner’s 114. There were 50 draws.

Planen er å spille i minst 42 timer og sette ny offisiell Guinness-rekord. De vil dermed spille flere hundre partier mot hverandre i løpet av de nærmere to døgnene.

Stuntet vil dessuten overføres i sin helhet direkte på tv2.no fra klokken 15.30 mandag. Rekordforsøket har kameratene snakket om i lang tid. Endelig ser ut til å bli en realitet, forteller Sagafos til Sjakkbloggen.

Dette er noe vi har hatt lyst til å gjøre i 10 år. Da var vi i litt bedre form enn vi er i nå. Men så fikk jeg en telefon fra Joachim så da tenkte vi umiddelbart på Norway Chess. Så kontaktet vi Jøran, og da rullet snøballen.

Men hvordan holder man seg våken så lenge, Joachim?

Jeg kommer nok til å drikke mye kaffe og sikkert også noe Red Bull, men det blir mest for smakens skyld. Jeg elsker kaffe, men merker ikke noen særlig effekt av det lenger. Jeg kan f.eks. ta meg en kopp og legge meg til å sove fem min etterpå.

Joachim med datteren Mia. Foto: Privat

Joachim med datteren Mia. Foto: Privat

Magne har aldri gjort noe så ekstremt før, til tross for et par «spinnville døgnrytmer».

Vi har gjort noe lignende, men ikke noe i nærheten av den skalaen her. Det blir spennende, men vi vet egentlig ikke helt hva vi går til.

Joachim har ett triks som han kommer til å ta i bruk for å holde seg våken. Spillerne kan tjene seg opp hviletid med fem minutter per time de spiller.

Power naps! Planen vår er å bygge opp så mye pausetid som mulig slik at vi kan ta oss en del 15-30 minutters pauser utover.

Magne har også noen trks på lur:

Vi må tenke langsiktig. Drikke vann, og ikke for mye koffein. Når det nærmer seg slutten, så kan vi guffe på og drikke litt kaffe. Så skal vi sitte med ei kanne vann og spraye på hverandre.

Frykter rekorden går i vasken

Men for at rekorden skal kunne slås, trenger duoen fortsatt hjelp fra publikum som kan være på plass i Stavanger.

Til tross for at seansen skal filmes på video, stiller Guinness nemlig svært strenge krav til dokumentasjon. Blant annet må to vitner hele tiden være til stede for å kunne godkjenne rekorden. Vitnene må altså kunne stille i lobbyen på Scandic Stavanger Forus Hotell. I tillegg stiller Guinness krav om at vitnene må ha en jobb å vise til.

Magne og Joachim ber derfor innstendig publikum om å stille opp for å sikre rekorden:

Magne Sagafos la søndag ut dette bildet da han satte i gang med kjøreturen til Stavanger. Foto: Privat

Magne Sagafos la søndag ut dette bildet da han satte i gang med kjøreturen til Stavanger. Foto: Privat

Det eneste jeg frykter er at vi ikke får inn nok vitner. Jeg er ikke redd for at vi ikke skal klare å slå rekorden.

De som ønsker å stille opp som vitner, må snarest melde sin interesse til Joar Gullestad Pettersen på telefon 45 45 56 50.

Med nok vitner, kan sjakkpresident Jøran Aulin-Janssons uoffisielle rekord på over 90 timer være innen rekkevidde. Stiller du opp?

(Besøkt 1 183 ganger, 1 besøk i dag)