Sjakkturneringen for de som er glad i øl

Pub-sjakk på Løkka. Foto: Tarjei J. SvensenPub-sjakk på Løkka. Foto: Tarjei J. Svensen
Norges 11. stormester Torbjørn R. Hansen feirer med øl etter sitt avgjørende GM-napp på Gran Canaria i april i år. Foto: Ida Landsverk

Torbjørn feiret med øl etter å ha blitt stormester tidligere i år. Foto: Ida Landsverk

At øl og sjakk er en perfekt kombinasjon, er velkjent for de fleste i sjakkretser. Fredag kveld er det nettopp det som gjelder i en noe utradisjonelle sjakkturnering. Den spilles nemlig utendørs på Cafe Blå på Grünerløkka med deltakere på alle nivåer.

– Øl og sjakk er en utrolig fin kombinasjon – og en ufarlig inngangsport for veldig mange. Mange er vante til å spille sjakk med venner, så møter man andre som gjør det samme.

Det sier Norges ferskeste stormester, Torbjørn R. Hansen, som har tatt initiativ til turneringen sammen med Heidi Røneid, kjent fra NRKs sjakksendinger.

Turneringen, som går over seks runder og spilles med ti minutters betenkningstid per spiller, samler spillere fra glade amatører til elitespillere.

– Her vil vi finne alt mulig, helt fra noen av de beste og ned til en stor andel som kun har spilt mot venner eller litt på internett, sier Hansen.

Får ikke plass til alle

Og interessen for arrangementet har tatt helt av.

– Vi har måttet si stopp til nye deltakere. Nå har vi allerede 107 påmeldte, så er det er ikke sikkert vi har plass til alle, forteller den anerkjente sjakktreneren.

Den overveldende interessen kom ikke overraskende på Magnus Carlsens første trener, som kaller det hele «dødsbra».

– Jeg hadde en liten mistanke. I fjor når vi arrangerte noe lignende, var det rundt 70 deltakere som var vår grense. Da var det også ganske mange vi måtte si nei til, sier Hansen.

Foto: Mads Bødker, Flickr

Her skal det spilles sjakk og drikkes øl fredag kveld. Cafe Blå ligger på Grünerløkka i Oslo. Foto: Mads Bødker, Flickr

– Fjorårsvinneren er det store trekkplasteret

Som en ekstra gladmelding til deltakerne er det meldt godt vær i hovedstaden fredag kveld. Og som om ikke det skulle være nok: Regjerende cafesjakkmester stiller til start for å forsvare tittelen sin.

– Jeg er veldig glad for at han tar turen tilbake. Han er det store trekkplasteret, avslutter Hansen.

Sjakkbloggen kommer tilbake med rapport og bilder fra turneringen i løpet av helgen.

(Besøkt 1 353 ganger, 1 besøk i dag)