Slik har du aldri sett noen kommentere sjakk før

Dmitry Komarov jobber som sjakktrener i Qatar. Her underviser han i Doha. Foto: Anastasiya Karlovich, FIDE

«If he beat Nakamura, I will buy his cream!»

av Tarjei J. Svensen

Sjakk-kommentatorer blir stadig vanligere i de største og viktigste turneringene. Sterke stormestere hentes inn av arrangøren og er med på å forklare trekkene for den brede massen og gi et innblikk i hvordan spillerne tenker. Kvaliteten på disse er – som i alle andre sporter – vidt forskjellige. Og vi tilskuere har selvsagt vår mening om dem.

En av dem er den relativt ukjente stormesteren Dimitrij Komarov. Ukraineren ble først kjent for hele verden da han kommenterte VM i lyn- og hurtigsjakk i Dubai i fjor sommer. Mannen har sin helt spesielle entusiastiske stil med sin russisk aksent.

Make some cream, he put on. Maybe it will help!? If he beat Nakamura, I will buy his cream!

Det spørs om ikke Magnus Carlsen har noe å lære fra denne mannen?

For øvrig har ikke Komarov akkurat et kjempegodt rykte på seg. I 2011 ble det avslørt at han rett og slett diktet opp et intervju med tidligere verdensmester Ruslan Ponomariov. Men kommentere sjakk kan han!

(Besøkt 401 ganger, 1 besøk i dag)