Nakamura klar for Norge!

Det amerikanske lynfantomet GM Hikaru Smallville Nakamura (2697) er klar for en firemanns hurtigsjakkturnering i sjakkfestivalen i Gjøvik ved nyttår.

Nakamura skal sammen med Magnus Carlsen, Simen Agdestein og Peter Svidler spille en liten hurtigsjakkturnering av samme format som i Mainz sist sommer. Nakamura selv har flere ganger ønsket å møte Magnus i en match, og nå får han sjansen to ganger i løpet av noen måneder. I slutten av oktober kan disse to også møtes i hurtigsjakkturneringen Cap d’Agde i Frankrike.

20-årige Nakamura fullførte nettopp en turnering i Montreal, Canada der han delte 2. plassen bak vinneren GM Yuri Shulman med 5½ poeng. Dermed klarte ikke amerikaneren å holde seg over 2700 i rating slik han lå an til i begynnelsen av turneringen.

Les også tidligere omtale av Nakamura og omtale i Nakamuras egen blogg.

(Besøkt 121 ganger, 1 besøk i dag)