Aronian vant i Sochi

Armeneren Levon Aronian fikk seg en skikkelig opptur med seier i Sochi Grand Prix.

Armeneren Levon Aronian (2737) har slitt litt den siste tiden og sto for en skikkelig bunnotering med jumboplassering i MTel Masters tidligere i år. Dette har ført til et lite fall på verdensrankingen, men i Sochi Grand Prix fikk den sympatiske armeneren en liten opptur.

Aronian vant en jevn og remispreget turnering som likevel hadde sine høydepunkter. Armeneren sikret trofeet med seier over jevngamle Alexander Grischuk i siste runde og snek seg dermed halvpoenget foran Teimour Radjabov fra Aserbadsjan.

Den store overraskelsen var likevel kineseren Yue Wang (2704) som til tross for å være blant feltets laveste rangerte, klarte å hevde seg i toppen. Kineseren tok 3. plassen på kvalitet foran Gata Kamsky og leder dermed GP-syklusen etter to turneringer.

Den offisielle hjemmesiden har sørget for glimrende dekning og Europe Echecs har videoer fra turneringen med GM Robert Fontaines rapporter fra hver runde. Se også ChessBase sin rapport fra siste runde. Også Sjakkfantomet oppsummerer turneringen.

Neste FIDE GP-turnering, hvor vi igjen får se Magnus Carlsen i aksjon, spilles i Doha, Qatar fra 13. – 29. desember.

(Besøkt 71 ganger, 1 besøk i dag)