Magnus-tap etter 35 ubeseirede partier

Magnus Carlsen tapte i dag sitt første parti siden 24. april i Baku Grand Prix da det ble tap for Mamedyarov. Det er totalt 35 partier uten tap, uansett en imponerende statistikk. I dag gikk 17-åringen på en lei smell i 7. runde av Biel Chess Festival, i det som var et skikkelig 7-timers maratonparti.

Magnus kjempet og kjempet og ville virkelig vinne. I en stilling der Magnus ikke så ut til å komme videre, byttet Magnus dronning og gikk inn i et vanskelig sluttspill. Fighterviljen tok nok litt vel overhånd, og Magnus tapte etter nærmere sju timer. Leit, men vi har sett at 17-åringen har slått tilbake etter tap før. Det er fortsatt tre runder igjen!

Etter at kubaneren Lenier Dominguez slo Yannick Pelletier og tok over ledelsen med 5 poeng, er Magnus nede på delt 2. plass med 4 ½ poeng sammen med Alekseev. Etienne Bacrot har tatt seg sammen og står med tre strake etter gårsdagens seier over Alexander Onischuk.

Magnus har nå falt ned på 3. plass på liverankingen med 2790,6, bak Ivanchuk og Anand.

I dag møter Magnus nettopp franskmannen Bacrot med de svarte brikkene. Carlsen har vunnet de siste to oppgjørene mot 25-åringen og er definitivt ivrig etter å slå tilbake. Partiet kan følges direkte på den offisielle hjemmesiden fra 14:00, hos Chessdom, og ICC.

Se omtale og kommentarer hos ChessBase, ChessVibes, MIGs Daily Dirt, og kommentert parti hos Chessdom. Sjakkfantomet og Nettavisen har også fin dekning.

(Besøkt 148 ganger, 1 besøk i dag)