Tre remiser i Biel

2. runde i Biel Chess Festival ble tilsynelatende rolig med remiser på alle bord. Ingen av disse var av det korte slaget og derfor er det så langt ingen grunn til å klage på underholdningen!

Med svart mot den solide russeren Evgeny Alekseev (2708), spilte Magnus en variant i Dronningindisk. Etter det interessante bruddet 20…d5!? som ingen trodde Magnus kunne spille, ble stillingen åpnet opp i større grad. Magnus fikk etter hvert spille med løperparet og en sentral bonde på f3. Stillingen var likevel ikke åpen nok til at løperne fikk komme til sin rett. Tross et iherdig forsøk, dabbet det ut i en helt lik stilling og remis ved trekk 47.

Pelletier – Dominguez var en Grünfeld der Pelletier så ut til å ha initativet lenge, men trolig var hele varianten forsert remis etter 22.Dd7!? I stedet hadde 22.Ld5! vært interessant og opprettholdt gevinstsjansene. Tross to bønder over i det ulikefargede løpersluttspillet, var stillingen aldri mer enn remis.

Bacrot – Onischuk var en lukket spanskvariant hvor hvit fikk et tilsynelatende fint felt for springeren på b4 mot svarts doble b-bønder på b6 og b5. Stillingen var likevel fortsatt lukket, og ingen av spillerne våget å åpne den opp i noen grad. Etter litt brikkeflytting, ble partene enige om poengdeling.

Magnus er dermed i delt ledelse før 3. runde 14:00. Der venter franskmannen Etienne Bacrot med hvit. Disse to har møttes tre ganger før, Magnus vant sist i Baku GP, mens to andre partier har endt remis.

Se også omtale hos ChessVibes, Sjakkfantomet og Nettavisen.

(Besøkt 126 ganger, 1 besøk i dag)